Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Επιχείρηση διάσωσης στα βουνά των Σφακίων.

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα
25 Μάϊου 2009 στα απόκρυμνα βουνά των Σφακίων.Ένας Βρετανός και μια 60χρονη απο την Ιρλανδία -και οι δύο έμπειροι ορειβάτες- θέλοντας να ζήσουν την περιπέτεια, ξεκίνησαν απο το Ξυλόσκαλο στον Ομαλό της Κρήτης, με προορισμό την Αγία Ρουμέλη. . Η γυναίκα όμως κτύπησε με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί μαζί με τον άγγλο στη δύσβατη περιοχή στην οποία προσέγγισαν επίγειες δυνάμεις για να προσφέρουν βοήθεια.Για άλλη μια φορά, κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή του Super Puma.

Με την ανάθεση της αποστολής για τον Ομαλό Κρήτης, το πλήρωμα του Ελικοπτέρου απογειώθηκε άμεσα. Συγκεκριμένα, στις 17:27 το Super Puma ήταν στον αέρα. Προσέγγισε την περιοχή ενδιαφέροντος στις 18:43, ξεκινώντας επιχείρηση διάσωσης ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι, οι εδαφικές εξάρσεις στην περιοχή σε συνδυασμό με τη διεύθυνση και ένταση του ανέμου, έκαναν τη διάσωση στο υψόμετρο των 5350 feet, πολύ δύσκολη. Η τραυματίας έπρεπε να ανασυρθεί με φορείο, γεγονός που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στο χειρισμό του αεροσκάφους και δεδομένου ότι το ελικόπτερο δεν μπορούσε να προσγειωθεί σε τοσο απόκρυμνο και περιορισμένο χώρο, όσο αυτόν του συμβάντος. Μετά την ανάσυρση του φορείου με την 60χρονη Ιρλανδέζα, ακολούθησε η ανάσυρση του συνοδού της με αρτάνη. Η επίχειρηση δεν τελείωσε εδώ. Υπήρχαν άλλα 7 άτομα τα οποία περπατούσαν αρκετές ώρες προκειμένου να φτάσουν στην περιοχή. Η εντολή του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ήταν να επιβιβαστούν όσοι περισσότεροι μπορούσαν, αλλά ο Κυβερνήτης του Ελικοπτέρου θεώρησε πως δεν πρέπει να αφήσει κανέναν εκεί καθώς σε λίγο νύχτωνε και απαιτείται πολύ χρόνος για την επιστροφή των ατόμων αυτών. Έτσι η διαδικασία ανάσυρσης συνεχίστηκε και για τους 7 αυτούς συνανθρώπους μας για να οκληρωθεί με επιτυχία λίγο αργότερα. Με την προσγείωση του Super Puma στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά, άλλη μια αποστολή διάσωσης έλαβε τέλος με επιτυχία.
Στην εν λόγω διάσωση, Κυβερνήτης του Super Puma ήταν ο Επισμηναγός (Ι) Περνιεντάκης Νικόλαος, Συγκυβερνήτης ο Υποσμηναγός (Ι) Σελτσιώτης Παντελής, Μηχανικός ο Ανθυποσμηναγός (ΤΜΑ) Ζώτος Ιωάννης, Σύνδεσμος του Λ.Σ. ο Υποπλοίαρχος Τσίγγερης Βασίλειος και διασώστες οι Χανός Σταύρος και Κοντοδήμος Μάριος

Αναδημοσίευση από: http://www.greekhelicopters.gr/helos/
Φωτογραφια ιστολογίου : αρχείο ΓΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: