Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

Πτήση πάνω από το Διακοφτό και προσγείωση στο λιμάνι

''Αύριο θα μας κάνει τη χάρη..'' μου είχε πει το Σάββατο το μεσημέρι στον Ομπλό ο Δημήτρης. Και εννοούσε τον ανατολικό άνεμο που ενώ στην ευρύτερη περιοχή μας γενικά δεν πολυευνοεί, στην απογείωση της Πούντας είναι εκμεταλεύσιμος.
Αυτό έχει την έννοια ότι όπως ανακάλυψε ο Δημήτρης εσχάτως, μπορείς να τον βάλεις ούρια μόλις απογειωθείς και να βγεις, περνώντας πάνω από την πόλη του Διακοφτού, με προσγείωση στο γραφικό λιμανάκι σε μια αν μη τι άλλο ήρεμη πτήση που η θέα που προσφέρει δεν ξέρω αλλά νομίζω ότι δεν την έχω συναντήσει πουθενά αλλού.


Απογείωση την Κυριακή κατά τις τέσσερις
Ο Ρίτσαρντ Μπαχ (συγγραφέας του Γλάρου Ιωνάθαν) περιγράφει σε ένα από τα βιβλία του την απογείωση ενός αλεξιπτώτου πλαγιάς σαν μια πολύ πειστική απόπειρα αυτοκτονίας που όμως αποφεύγεται την τελευταία στιγμή καθώς ο ενδιαφερόμενος τελικά και ανέλπιστα όπως φαίνεται για τους απ' έξω κάνει ένα τελευταίο βήμα στο κενό και τελικά ξεκινάει να πετάει...
Εδώ η GiotaR απογειώνεται..!

Προσπαθεί να βρει κάτι εκεί μπροστά για να βγεί πάνω από τη βουνοκορφή, αλλά μάλλον δεν γίνεται τίποτα..
Τελικά το παίδεψε αρκετά και έκανε μια συντήρηση για λίγο..
Ο Αλέκος έτοιμος για την απογείωση. Περιέργως ενώ στην παραλία είχε κάπως δυνατό ανατολικό επάνω δεν είχε σχεδόν τίποτα και η απογείωση ήθελε τρέξιμο.
Η σειρά μου. Βγήκα κατευθείαν αριστερά στην βραχώδη πλαγιά περνώντας δίπλα από το μοναστήρι. Μετά τη γωνία εμφανίζεται αυτή η θέα. Η προσγείωση είναι στο λιμανάκι στο βάθος. Ο Δημήτρης έχει μόλις προσγειωθεί.
Από κάτω το Διακοφτό και η θέα είναι μαγευτική.
Στη ουσία αντί να πάμε και να προσγειωθούμε στην υπήνεμη λόγω ανατολικού προσγείωση της Πούντας τον βάλαμε πίσω και δεξιά μας
...και μας πήγε μόνος του πάνω από το λιμάνι
...κάνοντας τη διπλή διαδρομή χωρίς να έχουμε χάσει το αντίστοιχο ύψος σε σχέση με το αν βγαίναμε κόντρα στην Πούντα
Απογειωθήκαμε από τα 660 και βγήκαμε λιμάνι με 350 αρκετά για μια ακόμα βόλτα πάνω από το Διακοφτό ή για να μπούμε αρκετά πάνω από τη θάλασσα.
Το Ελληνικό μικρό Olu deniz..
Πετώντας στο σημείο ''κράτησης'' πάνω από το λιμάνι
Η προσγείωση είναι τραβηγμένη από τον Δημήτρη. Το πόδι είναι σήμα κατατεθέν..
Η προσγείωση εύκολη με αρκετό και καθαρό άνεμο και χωρίς εμπόδια. Η παραλία αυτή είναι δίπλα στο λιμάνι και δεν μαζεύει αρκετό κόσμο.
Η παραλία τηε Πούντας ίσα που φαίνεται μόλις στο βάθος κάτω από το απέναντι βουνό
Κάτι μου λέει ότι αυτή την προσγείωση θα την επισκεπτόμαστε συχνά από εδώ και εμπρός. Αν ανεμοπορήσουμε στο βουνό έχουμε δυνατότητες να απομακρυνθούμε περισσότερο προς τα δυτικά ή να πετάμε αρκετή ώρα πάνω από το Διακοφτό.
--------------------------------------------------------
Η πτήση αφιερώνεται στους απανταχού πιλότους παραλίας..
Ευχαριστώ τον Δημήτρη ''diakofteos'' για τις φωτογραφίες και τη Βάσω για την περισυλλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: