Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

Πυροσβεστικά 4χ4 και εσκαφές στην προσγείωση του Ομπλού

Κάτι είχα ακούσει τις τελευταίες ημέρες για οχήματα πολιτικής προστασίας που παρέλαβε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Μεσσάτιδος και το Σάββατο που πήγα μια βόλτα μέχρι την προσγείωση ήταν ευχάριστη έκπληξη που είδα δύο εκεί (δεν γνωρίζω αν υπάρχουν κι άλλα).
Πρόκειται για αγροτικά 4χ4 με μικρή δεξαμενή νερού και μάνικα σαν αυτά που χρησιμοποιεί και η Πυροσβεστική για περιπολίες.

Το ένα ήταν μπροστά στο καφέ του Αγγελόπουλου και το άλλο στη διασταύρωση πριν στρίψουμε αριστερά για την προσγείωση ή δεξιά για το εκκλησάκι στο δάσος (αν δεν κάνω λάθος εκεί κάνουν τώρα μπλόκο τα βράδια τα παιδιά της πυρασφάλειας).


Βέβαια πληρώματα δεν είδα για να είμαι ειλικρινής και ελπίζω να μην κάνουν αποτροπή πυρκαγιάς μόνο δια της ..θέασης, αλλά φαντάζομαι ότι για να είναι εκεί θα υπάρχει δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν άμεσα γιατί όποτε έχει πάρει ( ή έχουν βάλει αν προτιμάτε) φωτιά ο Ομπλός, είναι πάντα συνδυασμένος ο -στρατηγός- άνεμος και το μεσημέρι ...
Στην διαδρομή προς τα επάνω κοντά στις λεύκες έχει τοποθετηθεί εδώ και αρκετό καιρό και αυτή η δεξαμενή που λογικά εξυπηρετεί κι αυτή σκοπούς πυρασφάλειας:

Εσκαφείς και έργα στην προσγείωση
Τελικά οι μπλε νεροσωλήνες που είχαν παρατήσει στο επάνω μέρος της προσγείωσης δεν ήταν για αλλού. Έχουν αρχίσει να τοποθετούνται σε εσκαφή που γίνεται σε βάθος ενός μέτρου περίπου, από τη δεξιά μεριά του δρόμου όπως κατεβαίνουμε.
Η εσκαφή ξεκίνησε από την παλιά τσιμεντένια δεξαμενή ακολουθώντας την διαδρομή των εντουράδων όπως ανεβαίνουμε και αν συνεχίσει στην ίδια πορεία θα σκαφτεί όλο το πλαινό του δρόμου στο σημείο που παρκάρουμε τα αυτοκίνητα.
Υπάρχει περίπτωση όμως και να κατέβει προς το πλάι του χωραφιού (γιατί έχουν ανοίξει με τη μπουλντόζα μια πρόσβαση προς τα εκεί) και να περάσει από το υπήνεμο της προσγείωσης προς την Αχάια Κλάους. Αυτή η διαδρομή προυποθέτει βέβαια ότι τα έχουν βρει με το Μοναστήρι.
Ως προς την ουσία του έργου ελπίζω να βρούνε και νερό για να μεταφέρουν εκεί μέσα γιατί και από τις δύο πηγές, στις λεύκες και στην βρύση, να μαζέψουν το νερό, πάλι λιγοστό θα είναι ..
Σε ότι αφορά εμάς, αν τελικά παρεκλίνει η εσκαφή προς την Αχάια Κλάους σκέφτομαι μήπως θα ήταν ευκαιρία με μια κρούση στο Δήμο να ζητήσουμε να μαζέψουν λίγο τα πεταμένα μπάζα από το σημείο που παρκάρουμε. Ή αν θέλουμε να αποφεύγουμε την γραφειοκρατία το λύνουμε μόνοι μας το πρόβλημα αν πάμε εκεί σε ώρα εργασιών και το κανονίσουμε με τον οδηγό.
Αν φυσικά συνεχίσουν δίπλα στο δρόμο μάλλον θα αναγκαστούν να το κάνουν μόνοι τους έτσι κι αλλιώς!
Όποιος έχει να προτείνει κάποια άλλη ''ήπια'' προσέγγιση ας το κάνει όσο τα μηχανήματα είναι έτσι κι αλλιώς στην προσγείωση ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: