Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Περιστατικό με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς στην Λευκάδα - Ανανέωση 3

Aνανέωση με κάποιους προβληματισμούς για την περιπέτεια του συναθλητή στο κάτω μέρος της ανάρτησης
Δείτε ακόμα πως αντιμετωπίζονται παρόμοια περιστατικά σε άλλες χώρες..

Αρχική ανάρτηση:
*Από το blog Media Gate
Απίστευτο περιστατικό για γέλια και για κλάματα, λαμβάνει χώρα από τις 17:00 εχτές το απόγευμα μέχρι και αυτή την ώρα στην ορεινή περιοχή του Δραγάνου στην Νοτιοδυτική Λευκάδα.
Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής που επικοινώνησε το Media Gate, Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό, έχουν αφήσει αβοήθητο, κυριολεκτικά στην τύχη του έναν 35άχρονο αλεξιπτωτιστή τουρίστα (σημείωση ιστολογίου: τελικά είναι Έλληνας) ο οποίος ύστερα από λάθος χειρισμό του αλεξίπτωτού του (αλεξίπτωτο πλαγιάς) προσγειώθηκε σε απόκρημνη πλαγιά της περιοχής.
Η περιοχή όπου προσγειώθηκε ο αλεξιπτωτιστής είναι απόκρημνη και δύσβατη με αποτέλεσμα η μόνη ασφαλής πρόσβαση στην περιοχή να είναι μέσω θαλάσσης.
Μάλιστα οι κάτοικοι καταγγέλλουν την αδιαφορία των Αρχών του νησιού καθώς όπως υποστηρίζουν αν και τους ενημέρωσαν άμεσα για το περιστατικό, αυτοί δεν κινητοποιήθηκαν για να σώσουν τον άτυχο νεαρό. Συγκεκριμένα το Λιμενικό στο οποίο τηλεφωνούσαν επανειλημμένα από το απόγευμα, όχι μόνο δεν έστειλε ούτε ένα σκάφος για να περισυλλέξει τον αλεξιπτωτιστή, αλλά δήλωνε αναρμόδιο και αποποιούνταν κάθε ευθύνη και αρμοδιότητα καθώς το περιστατικό όπως τους απαντούσε δεν είχε συμβεί στην θάλασσα .
Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του 35χρονου θα γίνει τελικά από άντρες της Πυροσβεστικής με το πρώτο φως της ημέρας.
Πηγή:Media Gate
--------------------------------
Σημείωση ιστολογίου: Τελικά πρόκειται για Έλληνα πιλότο. Εντύπωση προκαλεί η στάση των αρχών που είναι σαν να λένε ότι αφού δεν υπάρχει τραυματισμός ας κοιμηθεί ο παθών όπως έστρωσε. Και σε αυτή την περίπτωση μάλλον έγινε κυριολεκτικά ακριβώς αυτό.
Από τις πέντε το απόγευμα μέχρι τις εννέα περίπου που νυχτώνει υπήρχε κάποιος χρόνος. Ίσως αν δήλωνε κανέναν μικροτραυματισμό να τον είχανε βγάλει..
Εν αναμονή για νεότερα ..
-----------------------------------
Ανανέωση 10:50
Γράφει ο Βασίλης ''Ουφ'', στο forum του sky. gr:

''Τελικά ο 35χρονος πιλότος αυτοδιασωθηκε (!) στις 3:30 περίπου τα ξημερώματα, μετέβηκε στο νοσοκομείο προληπτικά με εκδορές κ εξαντλημένος από την προσπάθεια αφού ¨σκαρφάλωσε ¨300 μέτρα ορθοπλαγιας με το φως του φεγγαριού οδηγούμενος από Φώτα κ φωνές ανθρώπων του χώρου μας που ενδιαφέρθηκαν γι αυτόν ( η αστυνομία κ πυροσβεστική ήταν παρών).
Υ.Σ. Οι πληροφορίες έχουν δωθεί από εκπαιδευτή του χώρου που βρίσκεται στο νησί της Λευκάδας .''
Γράφει ο Γιάννης ''Βadder'' στο forum του sky. gr:
''Ο πιλότος είναι Έλληνας και πετάει αρκετό καιρό τώρα στην κεντρική Στερεά Ελλάδα. Σε μια προσπάθεια να περάσει το κομμάτι της παραλίας νότια του Καθίσματος όπου δεν έχει προσγειώσεις (αλλά μόνο έναν κάθετο βράχο μέχρι την θάλλασα), δεν μπόρεσε να διατηρήσει το ύψος του και έκανε αναγκαστική προσγείωση. Ένας άλλος πιλότος (από τον Κιθαιρώνα) που ήταν μαζί του και κατάλαβε τι θα γινόταν επέστρεψε εγκαίρως στο Κάθισμα.
Ο άτυχος πιλότος στάθηκε πολύ τυχερός και δεν έπαθε τίποτα. Είναι προληπτικά στο νοσοκομείο αν και ταλαιπωρηθηκε αρκετά. ....''
------------------------------------
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν. Μπράβο στα παιδιά που ήταν εκεί και βοήθησαν. Τελικά η ''αυτοδιαχείριση'' του χώρου και η αλληλοβοήθεια στους συναθλητές είναι αυτή που κάνει πολλές φορές τη διαφορά σε αυτή τη χώρα που ζούμε..
Ευχόμαστε τα καλύτερα..
------------------------------------
Ανανέωση 2: Δείτε πως περιγράφει ο ίδιος ο πιλότος την περιπέτειά του και ποια ήταν η στάση του Λιμενικού.
Μερικοί απλοί προβληματισμοί:
Είναι κρίμα πάντως να είναι εγκλωβισμένος ένας άνθρωπος, χωρίς νερό, σε μια παραλία (που καλώς ή κακώς βρέθηκε εκεί) και που τα λέει όλα με το όνομά της (Εγκρεμνοί), δίχως πρόσβαση από στεριά, και αντί να στείλουν ένα σκαφάκι (έστω ένα παραπλέον), να τον πάρει, τον άφησαν για να γίνει τι? Να πεθάνει από αφυδάτωση?
Να σκαρφαλώσει όπως κι έγινε στον γκρεμό?
Κι άμα γκρεμοτσακιζόταν δεν θα είχαν ευθύνη πρώτα και κύρια αυτοί που τον άφησαν?
Δεν ήταν στην παραλία ο άνθρωπος? Δεν έχει την ευθύνη το Λιμενικό για ότι συμβαίνει επί της παραλίας?
Και κυρίως ποιος είναι αυτός που αποφασίζει ότι θα χαθεί έτσι άσκοπα η ευκαιρία και η δυνατότητα για έρευνα και διάσωση του εγκλωβισμένου με το φως της ημέρας?
Δεν ξέρω αν έχει ενοχληθεί κι άλλες φορές από Παραπεντίστες το Λιμενικό στη Λευκάδα και αντέδρασε κατ' αυτόν το τρόπο.
Δεν ξέρω αν δηλωνόταν τραυματισμός πως και πόσο γρήγορα θα αντιδρούσε...
Σε άλλη χώρα δεν νομίζω ότι θα γινόταν αυτό..
Ντρέπομαι που το λέω αλλά αν είχε γίνει τηλεφώνημα σε κανένα κανάλι θα είχε απεγκλωβιστεί ο πιλότος αμέσως..
Και αυτό είναι το πιο μεγάλο κρίμα .... ..
Περισσότερη προσοχή απ' όλους λοιπόν. Κάποιοι εκεί έξω σκέφτονται ότι πάμε γυρεύοντας και με την ωχαδερφίστικη συμπεριφορά τους μπορεί να μας τιμωρήσουν και να παίξουν ζάρια με τη ζωή μας.
Και καλά είναι για όσους δραστηριοποιούνται συχνά πυκνά στην Λευκάδα να βρεθούν μια-δύο άκρες με σκάφη από την ευρύτερη περιοχή που θα συνδράμουν, επί πληρωμή φυσικά, σε μια παρόμοια ανάγκη.
Οι φίλοι είναι αυτοί που σώζουν όταν το κράτος ασθενεί...
Και κάτι ακόμα. Κανονικά θα έπρεπε να την τραβήξει κάποιος πιο μακριά αυτή την ιστορία. Αλλά πολύ φοβάμαι ότι η εξουσία του όποιου (τέτοιας τεχνοτροπίας και συμπεριφοράς) Λιμενικού, θα το λύσει μονομιάς και διά παντός το πρόβλημα της έρευνας και διάσωσης, λέγοντας μια λέξη μόνο : ''Απαγορεύεται''.
Βλέπετε τότε θα έχει ξαφνικά αρμοδιότητα επί της παραλίας....
Και τότε αντίο πτήση στο Κάθισμα και στον Άγιο Νικήτα για όλους, και κυρίως για τα παιδιά που βγάζουν ένα μεροκάματο εκεί...
Γι αυτό και επειδή μας επηρεάζει κατά κάποιο τρόπο όλους, ας μην παίρνουμε εκεί, πως να το πω τώρα, κάπως μεγαλύτερα ρίσκα... ..
Όλη η αφήγηση του Τριαντάφυλλου για την περιπέτεια που έζησε εδώ.

Στον αντίποδα αν ζούσαμε στην όχι και τόσο μακρινή Σλοβενία (και την υπόλοιπη πολιτισμένη Ευρώπη) τα πράγματα θα ήταν κάπως έτσι:

*Άρθρο έκκληση του Simon Copi στο pg forum για να απομακρύνονται τα παραπέντε από το χώρο ενός ατυχήματος όταν πλησιάζουν τα διασωστικά ελικόπτερα ..

Ι am a pilot and also a member of GRS Tolmin ( Tolmin mountain rescue team).
Slovenia west part Kobala Stol area accidents in 2009 up to now:
23 paragliding interventions
--------------------------
8 heli interventions, 8 serious injuries, 1 death, 1 tandem crash

There has been also arround 16 interventions at Lijak area.

Recommendations for pilots:
- use official radio frequency and don't talk to much (147800 for Slovenia)
- instructor should have two radios one for communication in his school another to listen official frequency too.
- please in case of emergency landing or reserve deploying and safe landing in mountain area notice 112 (eu tel. emergency number - or call your friend - to do that) that you are OK and you don't need help. GPS location is recommended. Somebody could see you and call 112. If we will have info that you are OK the rescue team won't have an unnecessary intervention. We are volunteers.
- if you don't know where you are, if you and your friends don't know how to reach valley also call 112. It' is easier to help one pilot at day time then 2 or 3 at night.

You can find additional info at Kobala center Tolmin or at Jelkin hram in Drežnica.

Why using official frequency? Helicopter pilots are arguing, that is very hard to do a rescue if there is a lot of pilots around in the air. On heli approach we allways notice pilots where and when will be a helicopter to clear the region. Only few pilots clear the region. We are helping you, all pilots and we need some help too. Please clear the region on helicopter approach.

Fly safe,
Simon Čopi
------------------------------
Τα συμπεράσματα δικά σας (μας..)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: