Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Κυριακή των εκλογών - Παναχαικός

Μερικές φωτογραφίες από μια χαλαρωτική πτήση που είχαμε την Κυριακή των εκλογών στον Παναχαικό.
Αν και ο αρχικός προγραμματισμός ήταν να πετάξουμε στον Ομπλό, μια βόλτα ως την απογείωση μας έπεισε ότι με τόσο δυνατό νοτιά δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα εκεί.
Έτσι ''αρπαγμένοι'' όπως είμαστε για να μην αφήσουμε μια τέτοια ηλιόλουστη ημέρα να φύγει, κατευθυνθήκαμε οι περισσότεροι προς τη χαμηλή του Παναχαικού. Εκεί, βρισκόμενοι στη σκιά του ανέμου που δημιουργεί στο νοτιά ο Ομπλός, έχουμε πετάξει πολλές φορές με παρόμοιο καιρό.
Και ανταμοιφθήκαμε με μια χαλαρωτική πτήση από τα 350 μέτρα που είναι περίπου η χαμηλή απογείωση, έως τα 1200 περίπου, λίγο πάνω δηλαδή από την κανονική δυτική απογείωση του Παναχαικού που βρίσκεται στα 1100 μέτρα ύψος, όπου και άρχιζαν τα νέφη υγρασίας από τις καταρακτώδεις βροχές της προηγούμενης ημέρας.

Μπορεί να μην της φαίνεται αλλά αυτή είναι η χαμηλή απογείωση του Παναχαικού, ο ''δρόμος'' όπως έχουμε συνηθίσει να τη λέμε.
Και μάλιστα είναι ανακαινισμένη εκ βάθρων και αρκετά διαπλατυσμένη, αφού το καλοκαίρι που πέρασε τα έργα για άσφαλτο συνέχισαν και φυσικά πέρασαν και από το σημείο απογείωσης..

Δεν είναι απογείωση για αρχάριους και θέλει πάντα έναν καλό συντονισμό στις κινήσεις. Αλλά με τη διαπλάτυνση που έγινε βελτιώθηκε αισθητά.
Εδώ ο Γιάσερ ετοιμάζεται..

Η GiotaR μόλις έφυγε..

Κυκλώνει και παίρνει ύψος..

Ο Γιάσερ με φόντο τη Βαράσοβα...

Ο Θοδωρής ''Dias'' έτοιμος.
Πίσω στο βάθος διακρίνεται ο Ομπλός..

Το πρώην αλεξίπτωτο του Ανδρέα από την Άμφισσα βρήκε στα χέρια του Θοδωρή έναν νέο πολύ καλό ''χερά''..

Πετώντας πάνω από το οροπέδιο της Ζάστοβας. Ή άσφαλτος έχει φτάσει μέχρι και το παλιό ''Σανατόριο'' που διακρίνεται χαμηλά στη φωτογραφία. Η απογείωση βρίσκεται στο μπροστινό λοφάκι κοιτώντας προς τη Θάλασσα..

Η αφεντομουτσουνάρα μου με φόντο την απογείωση στα 1100 μέτρα.

Περνώντας πάνω από το λοφάκι στο Πουρναρόκαστρο..

Αλέξανδρος, GiotaR, Διακοφτέος και Γιάσερ χαλαρά έρχονται για προσγείωση..

Ο Γιάσερ με το σχέδιο ''νυχτερίδα'' το Nemesis της wings of change..

Ο Αλέξανδρος με το παλιότερο Έψιλον ψηλά πάνω από το ''Βράχο'' - έτσι λέμε την κατακόρυφη γκρεμίλα στην είσοδο της χαράδρας από όπου περνάει ο Γλαύκος ποταμός.

Διακοφτέος έρχεται για προσγείωση..

Στιχομυθία με Διακοφτέο στην απογείωση:''Στρώσε κι εσύ Μήτσο να φύγουμε μαζί''. ''Όχι εγώ δεν πετάω, είμαι πολύ κουρασμένος..''
Δεν πρόλαβα να κάνω δυο στροφές και είδα τα γνώριμα χρώματα από το Rush 2 αδερφάκι του δικού μου, να απλώνονται στην απογείωση..
Άτιμο πράγμα ο πειρασμός ....

Αλέξανδρος και Δημήτρης ''Διακοφτέος'' στην τελική..

Η προσγείωση του Ομπλού ζουμαρισμένη, τραβηγμένη από την προσγείωση του Παναχαικού. Τα κτίρια που παρεμβάλλονται είναι η φημισμένη οινοποιοία της Αχάια Κλάους..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: