Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Εναέρια σύγκρουση ζεύγους των Red Arrows στο Καστέλι Κρήτης.. (Ανανέωση)

Αεροπορικό ατύχημα μεταξύ δύο αεροσκαφών του βρετανικού ακροβατικού σμήνους Red Arrows σημειώθηκε σήμερα στην Κρήτη. Το ακροβατικό σμήνος των Red Arrows είχε μεταβεί με 10 αεροσκάφη στην 133 ΣΜ για να προετοιμαστεί για το φετινό πρόγραμμα επίδειξής του και η παραμονή του σμήνους στην Κρήτη ήταν προγραμματισμένη μέχρι και τις 31 Μαρτίου.

Τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο αεροσκαφών τύπου Hawk, αξίας πέντε εκατομμυρίων στερλίνων έκαστο, βρισκόταν στον αέρα ολόκληρος ο σχηματισμός. Ο χειριστής του ενός εκ των δύο αεροσκαφών πραγματοποίησε αναγκαστική έξοδο από το αεροσκάφος με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, ενώ ο χειριστής του δεύτερου αεροσκάφους κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος του στο αεροδρόμιο με ασφάλεια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο τραυματίας νοσηλεύεται αλλά η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Οι συνθήκες υπό τις οποίες συνετρίβη το αεροσκάφος διερευνώνται. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το αεροσκάφος που συνετρίβη άγγιξε στον αέρα το πτερύγιο του δεύτερου αεροσκάφους, με συνέπεια να παρουσιάσει απώλεια στήριξης

Το 2008 σε ένα άλλο ατύχημα με το ακροβατικό σμήνος «Κόκκινα Βέλη» , ένα αεροσκάφος τύπου Hawk έπεσε λίγο δίπλα από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου της αεροπορικής βάσης Cranwell.
Ανανέωση:
 Περισσότερες πληροφορίες καθώς και μια σειρά φωτογραφιών υπάρχουν στο: http://www.dailymail.co.uk

Πηγή κειμένου:fox2e-mag.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: