Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Δύο περιστατικά, ένα με υπερελαφρό κι ένα με ελικόπτερο Robinshon, είχαμε σήμερα...

Αίσιο τέλος ευτυχώς..!
*Αντιγράφω από το: peiratikoreportaz.blogspot.com

Δυο περιστατικά, από αυτά τα λεγόμενα μονόστηλα στις εφημερίδες - γιατί έχουν αίσιο τέλος (τελικά μόνο τα κακά μαντάτα γίνονται μεγάλα θέματα) έγιναν σήμερα, και ανάγκασαν τους ένστολους “δημόσιους υπάλληλους” να τρέχουν και πάλι.
Το πρώτο χρονικά ήταν η κινητοποίηση για τη διάσωση ενός Γάλλου με υπερελαφρό αεροσκάφος (ultra light) ο οποίος είχε όρεξη για βόλτα, αλλά δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις που του έγιναν. Αποτέλεσμα ήταν να τρέχουν για να τον βρουν δεκάδες άνθρωποι, με ελικόπτερα και πλωτά κι αυτός να απολαμβάνει το καφεδάκι του στην Τουρκία.
Ο πονηρούλης Γάλλος ζήτησε να πάει από τη Σάμο στη Ρόδο και μετά στην Τουρκία. Όμως αλλά η Ρόδος δεν τον δέχτηκε λόγω έλλειψης των απαραίτητων ραδιοβοηθημάτων. Δεν τον άφησαν να θέσει σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή. Την ίδια απάντηση έλαβε και από το Dalaman της Τουρκίας, με το ίδιο σκεπτικό. Όμως ο Γάλλος αποφάσισε τελικά να προχωρήσει την πτήση όπως την είχε στο μυαλό του και δήλωσε αρχικά ότι από το άκρα Κέφαλος (ΚΩ) θα επέστρεφε Σάμο σε 1:30 ώρα.
Μόλις πέρασαν 30 λετπά και δεν τον έβλεπαν, άρχισε να κινητοποιείται το σύστημα έρευνας και διάσωσης. Εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ, απογειώθηκαν ελικόπτερα, πλωτά μέσα άρχισαν να ερευνούν την περιοχή, μέχρι που ο κύριος ειδοποίησε ότι βρίσκεται στο Dalaman της Τουρκίας. Έχει συνειδητοποιήσει άραγε το κόστος της επιχείρησης; Όχι μόνο το οικονομικό, αλλά και το ψυχολογικό όλων αυτών των ανθρώπων που τον έψαχναν.
Μαθαίνουμε πάντως πως έστειλε έγγραφη συγγνώμη στο ΕΚΣΕΔ. Αν αληθεύει, κάτι είναι κι αυτό...
Το δεύτερο περιστατικό έγινε στην Αίγινα, με την “βαριά προσγείωση” ιδιωτικού ελαφρού ελικοπτέρου τύπου Robinson. Κι εκεί το σύστημα κινητοποιήθηκε, καθώς μια τέτοια προσγείωση μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς και τέθηκαν σε ετοιμότητα ελικόπτερα για περισυλλογή πιθανών τραυματιών. Τελικά έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξε τραυματισμός. Το μόνο που υπέστη σοβαρή (ίσως και ανεπανόρθωτη ζημιά) ήταν το ελικόπτερο, το οποίο μάλιστα ήταν και σχετικά καινούργιο (είχε περίπου 100 ώρες πτήσης). Οι ρυθμοί όσων κάνουν βάρδιες για έρευνα και διάσωση επανήλθαν στο κανονικό. Όμως είναι χαρακτηριστική η αγωνία όλων όσων εμπλέκονται και μπαίνουν σε ετοιμότητα να τρέξουν για βοήθεια. 
ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΠΑΙΔΙΑ!!!!
Ι.Η.


-----------------------------------------
*Για το θέμα του ελικοπτέρου 
αναδημοσιεύουμε και από το 

Βαριά προσγείωση ελικοπτέρου στην Αίγινα


Μάλλον βαριά προσγείωση ακολουθούμενη απο roll over έκανε σήμερα το μεσημέρι στις 14:00 ελικόπτερο τύπου R44 στην περιοχή Πέρδικα της Αίγινας. Ο χειριστής και οι δύο επιβάτες είναι ευτυχώς καλά αλλά το ελικόπτερο υπέστη ολική καταστροφή.
Η πυροσβεστική έφτασε άμεσα και για προληπτικούς λόγους, καθώς υπήρχε διαρροή καυσίμου,έριξε για αρκετή ώρα νερό.
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο ήταν στη φάση προσγείωσης. Σημειωτέο ότι στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.
Το ελικόπτερο ξένου νηολογίου ανήκει σε πρόεδρο ποδοσφαιρικής ομάδας και έχει έδρα το Αγρίνιο. Χαιρόμαστε που είναι όλοι καλά και περιμένουμε να μάθουμε λεπτομέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: