Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

9ο πανελλήνιο πρωτάθλημα προσγειώσεων ακριβείας αλεξιπτώτου πλαγιάς Φωκίδα 18 κ 19 Σεπτεμβρίου 2010

*Άρθρο του http://iteanet.blogspot.com


To 9o πανελλήνιο πρωτάθλημα αλεξιπτώτου πλαγιάς που συνδιοργάνωσε η αερολέσχη Φωκίδας και Στ.Ελλάδας Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ με την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Φωκίδας το Σαβ/κο 18 κ 19 Σεπτεμβρίου στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία!
Η μεγαλύτερη όλων των προγενέστερων πανελλαδικών συναντήσεων όπως την χαρακτήρισαν όλοι οι συμμετέχοντες πιλότοι.
Αυτή οφείλεται στις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, που ευνόησαν τις οκτώ συνολικά προσπάθειες του καθενός αθλητή, στην αθρόα προσέλευση πιλότων που διαγωνίστηκαν ακόμη και από το εξωτερικό, αφού ο αγώνας ήταν κατηγορίας FAI 2 που επιτρέπει και την συμμετοχή ξένων,στα ευχαριστημένα πρόσωπα και σχόλια των συμμετεχόντων αλλά και άλλων εκτός ...
διαγωνισμού, που ήρθαν για να γνωρίσουν πτητικά την Φωκίδα, όσο και στην σημαντικότατη βοήθεια των Δήμων Άμφισσας, Δελφών, Δεσφίνας και Ιτέας.
Την πρώτη ημέρα οι προσγειώσεις έγιναν στο γήπεδο της Κίρρας, όπου όμως ο άνεμος στην απογείωση του Δεσφινιώτικου βουνού ΄΄Κάτσικας΄΄ δεν ευνόησε παρά στην ολοκλήρωση ενός μόνο γύρου πτήσεων των διαγωνιζόμενων.
Αυτά όμως που έκαναν μοναδική την πτήση των πιλότων ήταν αφενός η ανυπέρβλητη από το Δεσφινιώτικο βουνό και από ψηλά θέα του κόλπου της Ιτέας και ταυτόχρονα του τεράστιου ελαιώνα της περιοχής μας και αφετέρου η ανεπανάληπτη εμπειρία ανόδου των πιλότων, στο ομορφότερο κομμάτι της διαδρομής, με το τρενάκι των Δελφών!
Μια εμπειρία που όλοι έχουν να διηγούνται σε μια διαδρομή που όλοι έχουν να θυμούνται.
Την επόμενη ημέρα οι διοργανωτές μετέφεραν τους αγώνες στην Άμφισσα με προσγειώσεις στο ΒΙ.ΠΑ, όπου οι καιρικές συνθήκες θα επέτρεπαν την διεξαγωγή τουλάχιστον των τριών γύρων προσγείωσης όλων των αθλητών, ώστε να μετρήσει ως έγκυρο το πρωτάθλημα, καθώς, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, αυτός είναι ο απαιτούμενος αριθμός.

Η πρόβλεψη και επιλογή αυτή όχι μόνο ήταν σωστή αλλά οι αθλητές πραγματοποίησαν επτά προσπάθειες ο καθένας και έτσι μαζί με τον ένα γύρο του Σαββάτου έγιναν συνολικά οκτώ.
Κάτι που δεν είναι καθόλου συχνό φαινόμενο και όχι μόνο σχολιάστηκε θετικά από τους ξένους πιλότους, και από τον γραμματέα της Ελληνικής επιτροπής αλεξιπτώτου πλαγιάς, αλλά προτάθηκε η διοργάνωση του αντίστοιχου παγκόσμιου πρωταθλήματος του χρόνου να γίνει στη Φωκίδα , γεγονός που αναδεικνύει την δυναμική της Φωκίδας και σε αυτόν τον τομέα .
Οι απονομή των κυπέλλων στους τρεις πρώτους νικητές έγινε στο Κ.Π.Ε Άμφισσας το απόγευμα της Κυριακής.
Αυτοί ήταν οι:
1ος Παπαδόγιαννης Δημήτρης από την αερολέσχη Πλαταιών
2ος Μilushev Stefan από την Βουλγαρία
3ος Σκόνδρας Ιωακείμ από την αερολέσχη Αγρινίου.

Η αερολέσχη μας τους συγχαίρει και τους εύχεται
πάντοτε να έχουν τέτοιες επιτυχίες!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Η αερολέσχη μας Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους αυτούς που συντέλεσαν στην πραγματοποίηση του 9ου πανελλήνιου πρωταθλήματος προσγειώσεων ακριβείας και που χωρίς την πολύτιμη βοήθεια τους τίποτα δεν θα ήταν εφικτό σε αυτό τον βαθμό και με αυτό τον τρόπο.
Πρωτίστως την Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Φωκίδας και προσωπικά τον νομάρχη κύριο Φουσέκη Νίκο γιατί αγκάλιασε τόσο ζεστά την διοργάνωση αυτών των αγώνων, όπως και γενικότερα έχει στηρίξει και στηρίζει την συνολική ανάπτυξη του αλεξιπτώτου πλαγιάς στη Φωκίδα.
Τον Δήμαρχο Άμφισσας κύριο Ασημακόπουλο Ασημάκη και τους αντιδημάρχους που έσπευσαν, όπως κάθε φορά, να μας βοηθήσουν με ό,τι τρόπο τους ζητήθηκε παραχωρώντας μέχρι και το Κ.Π.Ε Άμφισσας για διαμονή, καθώς και τον οδηγό Κουτσοχιώνη Γιαννακό για την εθελοντική του βοήθεια.
Την κυρία Μπακολουκά από τον Δήμο Δελφών για την παραχώρηση του τρένου της πόλης Δελφών που έκανε την διαφορά, αλλά και του οδηγό του Γιάννη Καψιμάλη τον οποίο και ευχαριστούμε επίσης.
Τον Δήμο Δεσφίνας και τον Δήμαρχο κύριο Ματζώρο Στάθη για την θεμελιώδη βοήθεια του με την διαμόρφωση την απογείωσης στον ΄΄Κάτσικα΄΄, αλλά και την παραχώρηση των δύο αυτοκινήτων με τους οδηγούς τους. Φυσικά ευχαριστούμε και τους δύο οδηγούς Γιάννη Καλιακούδα και Ντίνο Στάϊκο που άοκνα εργάστηκαν και τις δύο ημέρες.
Τον Δήμο Ιτέας και τον Δήμαρχο κύριο Παπαλάϊο Αριστείδη και τον αντιδήμαρχο κύριο Λύτρα Ιωάννη για την βοήθεια τους καθώς και τον οδηγό Μαργώνη Δημήτρη. Την ΒΙ ΕΤΒΑ για την παραχώρηση του τόσο πολύτιμου χώρου προσγείωσης στο ΒΙ.ΠΑ Άμφισσας, που χωρίς αυτόν δεν θα μπορούσαμε καν να προσγειωθούμε ή να συζητάμε για διοργάνωση πανελλήνιων ή και μεγαλύτερης εμβέλειας αγώνων.
Την ΕΥΔΑΠ για την παραχώρηση του χώρου ευθύνης της για διαμόρφωση κατάλληλου χώρου απογείωσης.
Την εταιρία S&B για την διαμόρφωση του χώρου απογείωσης στον λόφο του Κόφινα, σε επίπεδο που να μπορούμε να κάνουμε πανελλήνια πρωταθλήματα, αλλά και να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια.
Όλους τους Έλληνες πιλότους, που προερχόμενοι από την Σπάρτη στο νότο μέχρι την Δράμα στο βορρά, μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και όλους τους αλλοδαπούς πιλότους που έκαναν πολύ περισσότερο δρόμο να έρθουν ως εδώ.
Τέλος όλα τα μέλη της λέσχης μας που θυσίασαν την επιθυμία τους να συμμετέχουν στον αγώνα, για να βοηθήσουν στην άψογη οργάνωση και διεξαγωγή αυτού.
 ------------------------------------------------------------------------
Δείτε ακόμα περιγραφή φωτογραφίες και απολαυστικό βίντεο 
από το Πρωτάθλημα Ακριβείας Αλεξιπτώτου Πλαγιάς 
που έλαβε χώρα με μεγάλη επιτυχία στην Άμφισσα  
το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε.
Όλα αυτά στο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: