Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Έφτασαν τα πρώτα Ισραηλινά ελικόπτερα στην Ανδραβίδα

Αύριο ξεκινάει η κοινή άσκηση.
Αυξημένα τα μέτρα ασφαλείας στην Ανδραβίδα.


Πάνω από την πόλη του Πύργου εθεάθησαν πριν λίγη ώρα δύο από τα τέσσερα συνολικά ισραηλινά ελικόπτερα τύπου «Απάτσι» που μαζί με άλλα, ισραηλινά και ελληνικά, θα πάρουν μέρος στην άσκηση Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (CSAR - Combat Search And Rescue) η οποία ξεκινά από αύριο.

Tα ελικόπτερα προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας που θα αποτελέσει, καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης το κύριο «ορμητήριο» των ισραηλινών.
Αν και η άσκηση δεν περιλαμβάνει χρήση οπλικών συστημάτων και πυρών, τα μέτρα που έχουν ληφθεί από τις τοπικές αρχές είναι δρακόντεια, εξαιτίας της παρουσίας των ισραηλινών δυνάμεων. Όπως έγινε γνωστό, άνδρες της ομάδας «ΔΙΑΣ» της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται «επί ποδός» τις τελευταίες ημέρες προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των ισραηλινών πιλότων που διαμένουν στις εγκαταστάσεις της 117 Πτέρυγας Μάχης στη Διασπορά Κυλλήνης.
Συνολικά στην άσκηση οι Ισραηλινοί φέρνουν 4 επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64 Apache (συν ένα εφεδρικό) και 4 UH-60 (συν ένα εφεδρικό). Σύνολο δέκα ελικόπτερα.
Από ελληνικής πλευράς θα διατεθούν 2 Apache, δύο Super Puma AS-332 και έξι μαχητικά (F-16 ή F-4). H άσκηση θα διεξαχθεί σε διαδοχικές φάσεις ενώ τα ισραηλινά ελικόπτερα πέρασαν από τις εξής περιοχές πριν φτάσουν Ανδραβίδα: Κρήτη, Κύθηρα, Καλαμάτα και τέλος, Ανδραβίδα.

(Οι φωτογραφίες είναι αρχείου)
-----------------------------------------
Δείτε ακόμη..

Εντυπωσιακό Ισραηλινό βίντεο από την άσκηση CSAR στην Ανδραβίδα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: