Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Σε επιφυλακή η Πολεμική Αεροπορία λόγω της αυτομόλησης Λίβυων πιλότων με μαχητικά και ελικόπτερα

Libyan Air Force - Mirage F-1B
Σε επιφυλακή έχουν τεθεί Μοίρες της 115, 116 και 114 ΠΜ για την περίπτωση απόπειρας διαφυγής Λίβυων πιλότων, μετά την προσγείωση, σύμφωνα με πληροφορίες, δυο λιβυκών μαχητικών (σημ. ιστολογίου: πρόκειται για δύο Mirage F-1 και για δύο ελικόπτερα) στην Μάλτα.

Libyan Air Force - Suchoi Su-22 Fencer

Η επιφυλακή των ελληνικών αεροσκαφών για τις επόμενες ώρες, ίσως και ημέρες, αναλόγως με την εξέλιξη της λιβυκής κρίσης, βρίσκεται στον ανώτατο βαθμό, με δυνατότητα απογείωσης εντός πέντε λεπτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εντολές προς τους Έλληνες πιλότους είναι να αποτρέψουν την είσοδο των λιβυκών αεροσκαφών στον ελληνικό εναέριο χώρο, αλλά εάν αυτό δεν είναι δυνατόν, πιθανότατα να υπάρχουν οδηγίες για την συνοδεία τους για προσγείωση σε πολεμικά αεροδρόμια με όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η επιφυλακή όμως πιθανότατα αφορά και την περίπτωση απόπειρας της λιβυκής αεροπορίας να αποτρέψει ή και να προσπαθήσει να καταρρίψει πιλότους της που προσπαθούν να διαφύγουν.
Libyan Air Force - Mig -23 Flogger

Όσον αφορά στην Ιταλία, όπως έγινε γνωστό προ ολίγου, όλες οι αεροπορικές βάσεις της χώρας έχουν τεθεί σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού. Παράλληλα, μεγάλος αριθμός ελικοπτέρων της Αεροπορίας της χώρας και το Ναυτικό, έχουν λάβει διαταγές να μετακινηθούν σε σημεία επιφυλακής στα νότια της χώρας.
------------------------------------------
Πηγή:http://www.defencepoint.gr
Φωτογραφίες: http://forum.scramble.nl

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: