Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Μηχανική Βλάβη και Καταστροφή Ελικοπτέρου APACHE AH – 64D στα Μέγαρα. Σώο το πλήρωμα! UPDATED

UPDATE:
 Στο ''Καντήλι'' περιοχή δίπλα στα Μέγαρα στους πρόποδες του όρους Πατέρα έχει εκτελέσει αναγκαστική προσγείωση το ελικόπτερο. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι το είδαν να πετά φλεγόμενο πριν καταφέρουν να το προσγειώσουν οι χειριστές του. Οι πρώτες αναφορές έλεγαν ότι το ελικόπτερο ήταν ένα από τα 4 που έφεραν το ραντάρ της έκδοσης Longbow αλλά τελικά αυτή η αναφορά ευτυχώς δεν επιβεβαιώθηκε!

(c) Σπύρος Πάτσης 2010
*Από το http://armyaviation.wordpress.com αναδημοσιεύουμε..:
Πτώση Ελικοπτέρου AH – 64 D
02.05.2011
 Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την Δευτέρα 02 Μαΐου 2011 και ώρα την 22:45 Ελικόπτερο τύπου APACHE AH – 64 D, κατά την διάρκεια προγραμματισμένης νυκτερινής πτήσης, υπέστη μηχανική βλάβη ανατολικά της περιοχής των Μεγάρων. Κατά την εκτίμηση του πιλότου, στο Ελικόπτερο προκλήθηκε πυρκαγιά. Οι χειριστές του Ελικοπτέρου το προσγείωσαν και το εγκατέλειψαν με ασφάλεια. Διεξάγονται όλες οι προβλεπόμενες – ενδεδειγμένες από την νομοθεσία έρευνες.
 Επχος Ιωάννης Ψωμάς
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ
*Σημείωση ιστολογίου μας:
Όπως μετέδωσε πριν από λίγο 12 κ κάτι μετά τα μεσάνυχτα το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ το ελικόπτερο εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση σε έναν ελαιώνα. Το πλήρωμα πρόλαβε ευτυχώς να το εγκαταλείψει εγκαίρως.
Η άτρακτος είναι καμένη (τουλάχιστον κατά το ήμισυ - σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση) και εξετάζεται από ειδικούς της Αεροπορίας Στρατού. Οπότε σε ότι αφορά το ελικόπτερο πιθανότατα μιλάμε για ολοκληρωτική απώλεια. Απομένουν 10 πλέον από τα 12 νεοπαραληφθέντα  ελικόπτερα Apache στο 2ο ΤΕΕΠ στα Μέγαρα και να ευχηθούμε οι άσχημες καταστάσεις να σταματήσουν εδώ...
Ωστόσο εκείνο που προέχει πάντα είναι οι ζωές των μελών του πληρώματος. Αυτές είναι οι μόνες πραγματικά πολύτιμες και κυριολεκτικά αναντικατάστατες. Πρώτα από όλα χαιρόμαστε γιατί είναι καλά το πλήρωμα.Αυτό είναι το μείζον. Το ελικόπτερο αν μη τι άλλο είναι το έλασσον....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: