Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Αυτό το Σαββατοκύριακο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς artafly 2011

*Άρθρο του http://www.ixotisartas.gr/                                                                                                Συντάχθηκε απο τον/την ΗΧΩ   
aerolesxh artas arxeio
Ταξίδι στους αιθέρες – Δράση, θέαμα και αδρεναλίνη!
Αυτό το Σαββατοκύριακο ο Αρτινός ουρανός θα γεμίσει με χρώμα αφού στην Άρτα και συγκεκριμένα στην περιοχή Γριμπόβου – Χανοπούλου, στις 18 και 19 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλεξιπτώτου Πλαγιάς artafly 2011. Ταξίδι στους αιθέρες για τους πιλότους που θα πάρουν μέρος στους αγώνες, οι οποίοι θα έρθουν απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και ένα εντυπωσιακό θέαμα για όσους θα παρακολουθήσουν το πρωτάθλημα.

(17/6/2011)
Τη διοργάνωση των αγώνων έχει η Αερολέσχη Άρτας και γίνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αρταίων. Όπως είπε ο πρόεδρος της Αερολέσχης Άρτας Γιώργος Τάτσης «εκτός από τους πιλότους που θα λάβουν μέρος στον αγώνα θα υπάρχουν και πολλοί άλλοι πιλότοι που θα έρθουν για την παρέα, για τη διοργάνωση, για να πετάξουν εκτός αγώνα που σημαίνει ότι όντως θα γεμίσει ο ουρανός αλεξίπτωτα».
aerolesxh artas
Υπάρχει εμπειρία
Ο καιρός προβλέπεται καλός για το Σαββατοκύριακο και οι αγώνες αναμένεται να προσελκύσουν πολλούς θεατές, φίλους του αθλήματος αλλά και όσους θέλουν να το γνωρίσουν. Όπως είπε ο κ. Τάτσης είναι η τρίτη φορά που η Αερολέσχη διοργανώνει επίσημο πανελλήνιο πρωτάθλημα ενώ είχε διοργανώσει άλλες τρεις – τέσσερις φορές στο παρελθόν και κάποιες ανεπίσημες διασυλλογικές συναντήσεις.
Πιλότοι απ’ όλοι την Ελλάδα
Ο Γ. Τάτσης ανέφερε για το άθλημα: «Είναι πανελλήνιο πρωτάθλημα ακριβείας που σημαίνει ότι θα πρέπει οι πιλότοι να απογειωθούν και να  πάνε να προσγειωθούν κατευθείαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Μια περιοχή με ομόκεντρους κύκλους με 5 μέτρα τον εξωτερικό φτάνοντας στην κουκίδα στο απόλυτο κέντρο. Η απογείωση θα είναι στο Γρίμποβο στην περιοχή «Κόντρα». Έχουν μπει ενημερωτικές πινακίδες σε όλη τη διαδρομή και είναι πολύ εύκολο να το βρει κάποιος. Η προσγείωση θα είναι στο Χανόπουλο. Θα έρθουν πιλότοι απ’ όλη την Ελλάδα. Είναι επίσημη αγωνιστική της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας που σημαίνει ότι προσμετράται η κατάταξη για την εθνική ομάδα».
Καλή υποδομή
Σχετικά με την υποδομή που υπάρχει στην περιοχή του Γριμπόβου για την ανάπτυξη του αθλήματος ο κ. Τάτσης ανέφερε: «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια υπάρχει στην περιοχή Κόντρα του Γριμπόβου πάρα πολύ καλή πίστα απογείωσης. Πετάμε σχεδόν καθημερινά εκεί πέρα και είναι γνωστή σε όλη την Ελλάδα αυτή η περιοχή. Σιγά – σιγά έχει γίνει κέντρο όλης της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου».
Το άθλημα, το οποίο είναι γνωστό ως «παραπέντε» είναι αρκετά παλιό στην Ελλάδα-  ξεκίνησε περίπου 20 χρόνια περίπου ανέφερε ο κ. Τάτσης ενώ για την Άρτα είπε: «Αυτή τη στιγμή είμαστε γύρω στα δέκα άτομα που πετάμε στην Άρτα. Είναι αρκετές Αερολέσχες σε όλη την Ελλάδα που ασχολούνται με το αντικείμενο αυτό και γενικά οι Αερολέσχες δεν ασχολούνται μόνο το παραπέντε αλλά με οτιδήποτε έχει σχέση με τον αέρα, όπως είναι η Αερολέσχη Άρτας». Σχετικά με τις δυσκολίες του αθλήματος ο κ. Τάτσης ανέφερε ότι «χρειάζεται μια απόφαση για να ασχοληθεί κάποιος που δύσκολα την παίρνουμε αλλά όταν την πάρουμε μετά όλα είναι εύκολα». Η κατάλληλη ηλικία για να ασχοληθεί κάποιος με το άθλημα  είναι μετά τα 18. «Αν και από πιο πριν, από 15-16 χρονών μπορεί κάποιος να ασχοληθεί, προτείνω από 18 και πάνω τελειώνοντας το σχολείο» είπε ο κ. Τάτσης.
Τέλος για τις δυσκολίες της διοργάνωσης ο πρόεδρος της Αερολέσχης Άρτας ανέφερε: «Δεν θα έλεγα ότι είναι δύσκολο αλλά είναι το τρέξιμο μιας πανελλήνιας διοργάνωσης που είναι συνάμα και ευχάριστο. Όλες οι διοργανώσεις ήταν υπό την αιγίδα του Δήμου όπως και αυτή τη φορά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Δήμο και τους χορηγούς».
Πτήσεις όλη την ημέρα
Οι πτήσεις κατά το διήμερο των αγώνων θα γίνονται σχεδόν όλη την ημέρα. Το Σάββατο οι πτήσεις υπολογίζεται να αρχίσουν μετά τις 10 π.μ. Στο Γρίμποβο θα γίνεται η απογείωση και η προσγείωση θα γίνεται στο Χανόπουλο και όπως λέει ο πρόεδρος και τα δύο σημεία είναι ενδιαφέροντα για να τα παρακολουθήσει κάποιος. Την Κυριακή μετά τη λήξη των αγώνων θα βγουν τα αποτελέσματα και θα γίνει απονομή των επάθλων στο χώρο της απογείωσης.
Αφετηρία και άλλων διοργανώσεων
Η Αερολέσχη Άρτας ως οργανωτική επιτροπή που είναι δεν μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες. «Για να συμμετέχει κάποιος στον συγκεκριμένο αγώνα πρέπει να είναι μιας συγκεκριμένης κατηγορίας πιλότων, που η Άρτα έχει μόνο τρεις που ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και επειδή ασχολούμαστε με τη διοργάνωση δεν έχουμε δικαίωμα να πετάξουμε» είπε ο κ. Τάτσης. Η Αερολέσχη Άρτας μπορεί βέβαια, να κερδίσει το νοητό έπαθλο του διοργανωτή εφόσον όλα πάνε καλά. Εξάλλου η εμπειρία από προηγούμενες αντίστοιχες διοργανώσεις, υπάρχει. Επίσης, όπως τονίζεται και στη σχετική ανακοίνωση «η διοργάνωση αυτή η οποία έχει πανελλήνιο χαρακτήρα είναι η αφετηρία μιας σειράς διοργανώσεων και εκδηλώσεων της αερολέσχης Άρτας  που σκοπό έχουν την ανάπτυξη του αεραθλητισμού σε όλους του τους τομείς στην περιοχή, έτσι ώστε η Άρτα να πρωταγωνιστήσει στον τομέα αυτό στην ευρύτερη περιοχή».
 -------------------------------
Πηγή: http://www.ixotisartas.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: