Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μοναδικό θέαμα πάνω από τη λίμνη Πολυφύτου - Βίντεο

 *Άρθρο του http://www.makthes.gr
Του Χρήστου Βήττα 
Πλημμύρισε με ανεμόπτερα την τελευταία εβδομάδα ο ουρανός πάνω από τη λίμνη Πολυφύτου, στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Σερβίων-Βελβεντού.

Οι αιωροπτεριστές της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας που συμμετέχουν στο 25ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού με τις συνεχείς πτήσεις που πραγματοποιούν καθημερινά προσφέρουν ένα μοναδικό και εντυπωσιακό θέαμα στους πολίτες της περιοχής. Το πρωτάθλημα άρχισε με τη συμμετοχή 25 αθλητών στις 2 Ιουλίου και ολοκληρώνεται σήμερα, ενώ απόψε, σε ειδική εκδήλωση, θα απονεμηθούν τα έπαθλα στους νικητές.
Οι πτήσεις των αιωροπτεριστών ξεκινούν από την πίστα απογείωσης που βρίσκεται κοντά στην Παλιά Καστανιά, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, ενώ η προσγείωση γίνεται σε επιλεγμένη περιοχή, στον κάμπο των Σερβίων ή στην Καλλιθέα Ολύμπου, αναλόγως με τη διαδρομή που επιλέγεται καθημερινά. Δεκάδες πολίτες ανεβαίνουν κάθε μέρα στην πίστα απογείωσης στην Παλιά Καστανιά, παρακολουθώντας την διαδικασία έναρξης της πτήσης, με καταπληκτική θέα στη λίμνη Πολυφύτου και στην υψηλή γέφυρα Σερβίων. Επίσης, το θέαμα με τα ιπτάμενα ανεμόπτερα το απολαμβάνουν καθημερινά οι κάτοικοι των Σερβίων, του Βελβεντού, της Νεράιδας, των Γουλών και άλλων τοπικών κοινοτήτων που βλέπουν στη λίμνη.

Πετούν στα 4.000 μέτρα

Για τα μυστικά των πτήσεων μίλησε στη «Μ» ο πρόεδρος του Αεροπτερισμού της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας Γιάννης Μητρόπουλος. «Έχουμε δύο εναλλακτικούς τόπους προσγείωσης. Αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες, μία μέρα τα ανεμόπτερα μπορεί να προσγειώνονται στον κάμπο των Σερβίων και την άλλη στην περιοχή του Ολύμπου», είπε. Η διάρκεια της πτήσης υπερβαίνει τις δύο ώρες και η απόσταση είναι περίπου 56 χιλιόμετρα. Η συνήθης διαδρομή είναι Καστανιά - Σέρβια - Γούλες - Ρύμνιο - Βελβεντό Πλατανόρευμα - Πύθιο - Καλλιθέα. Μάλιστα, προχτές ορισμένα ανεμόπτερα έφτασαν μέχρι τον Δομοκό. Τα ανεμόπτερα έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν μέχρι τα 4.000 μέτρα ύψος. «Βρίσκουμε ζεστές μάζες αέρα, στρίβουμε το ανεμόπτερο και πετάμε ψηλά, σε χιλιάδες μέτρα», υπογράμμισε ο Γ. Μητρόπουλος.

Άρτιες εγκαταστάσεις
Να σημειωθεί ότι αθλητές, κριτές και συνοδοί φιλοξενούνται στον ξενώνα του Μορφωτικού Συλλόγου Καστανιάς, που μαζί με τον δήμο Σερβίων-Βελβεντού και την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία είναι οι διοργανωτές του 25ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αιωροπτερισμού. Το πρωτάθλημα διοργανώθηκε φέτος για έκτη συνεχή χρονιά στην Παλιά Καστανιά. Ο Γ. Μητρόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επιλέγουμε την περιοχή γιατί έχει πολύ καλές εγκαταστάσεις. Έχουμε την ολόπλευρη στήριξη του δήμου Σερβίων-Βελβεντού και ζεστή φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του ξενώνα του Μορφωτικού Συλλόγου Καστανιάς».

Ανεπανάληπτη αίσθηση
Όσο για την αίσθηση του αιωροπτεριστή, είπε: «Η αίσθηση είναι ανεπανάληπτη, δεν περιγράφεται. Είσαι σαν το πουλί στα ύψη, εσύ και το ανεμόπτερο. Δεν ακούς κανέναν θόρυβο, η θέα κάτω είναι καταπληκτική».
Στο επταήμερο του πρωταθλήματος οι αιωροπτεριστές διαγωνίζονται σε δύο αγώνες: τον αγώνα των αποστάσεων και τον αγώνα της ακρίβειας και της διάρκειας.
Το 25ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αιωροπτερισμού Αγώνων Αποστάσεων 2011 αποτελεί κριτήριο για τη συγκρότηση της εθνικής ομάδας που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας το έτος 2012 σε διεθνείς διοργανώσεις. Οι αθλητές των δύο κατηγοριών που θα λάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις και θα βραβευτούν απόψε στην ειδική εκδήλωση θα λάβουν ταυτόχρονα το εισιτήριο για να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο εξωτερικό.
------------------------------
Πηγή: http://www.makthes.gr

Το βίντεο που ακολουθεί  από τους φετινούς αγώνες στην λίμνη Πολυφύτου το είδαμε στη σελίδα
Αιωροπτερισμος στο Καρπενησι μέσω του Γιώργου Διώτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: