Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Φωτό από το συμβάν της Τετάρτης με Canadair CL-215 στη λίμνη Ιωαννίνων

CL-215 sn1070 - Λίμνη Ιωαννίνων
Περιστατικό, ευτυχώς όχι σοβαρό, σημειώθηκε στις 15.15 το μεσημέρι της Τετάρτης, 20 Ιουλίου, με αεροσκάφος Canadair CL-215 της 355 ΜΤΜ, το οποίο συμμετείχε στις επιχειρήσεις για την κατάσβεση πυρκαγιάς στην περιοχή Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια υδροληψίας κοντά στην περιοχή της Δραμπάτοβας, στη λίμνη Παμβώτιδα των Ιωαννίνων, αποκολλήθηκε ο πλωτήρας της δεξιάς πτέρυγας. Μετά την ακινητοποίηση του αεροσκάφους, οι δύο χειριστές απομακρύνθηκαν με πλωτά μέσα που έσπευσαν στην περιοχή και είναι καλά στην υγεία του. Το αεροσκάφος παρέμεινε στην επιφάνεια της λίμνης και ξεκίνησε άμεσα προσπάθεια για την αποφυγή βύθισής του και τη ρυμούλκηση στην ξηρά προκειμένου να ελεγθούν οι ζημιές και, αν είναι αυτό δυνατόν, να επισκευαστούν επί τόπου. Για τη διερεύνηση του αιτίων περιστατικού του CL-215 συγκροτήθηκε ήδη η αρμόδια επιτροπή.
Λίγο αργότερα, περίπου στις 17.30, Canadair CL-415 προσέγγισε την περιοχή και αποβίβασε προσωπικό και δύτες για να ερευνήσουν την περιοχή. Τοπικά μέσα ενημέρωσης βιάστηκαν να αναφέρουν ότι «και δεύτερο αεροπλάνο καθηλώθηκε με τεχνικό πρόβλημα», κάτι το οποίο όμως ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.
---------------------------------------
Kείμενο: http://ptisidiastima.wordpress.com
Φώτος: http://epirusblog.blogspot.com /http://www.ksypnare.com
------------------------------------
Σημ.ιστολογίου: Όπως ενημερωθήκαμε ‎''τελικά δεν κατάφεραν να το ανελκύσουν, επειδή ο γερανός που χρησιμοποιήθηκε δεν άντεχε το βάρος του CL-215. Και τώρα περιμένουν τον κατάλληλο γερανό από Πάτρα'' (source: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ (HAF))
---------------------------------
Δείτε ακόμα σχετικά....

Φωτό από την ανέλκυση του Canadair CL-215 στην λίμνη Παμβώτιδα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: