Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Γεωμηχανική: Χειραγώγηση Καιρού ή Βιασμός Φύσης;

Η Γεωμηχανική και η Χειραγώγηση του Καιρού είναι όροι που μπορεί να τους ακούτε συχνά τον τελευταίο διάστημα.  Πάνε μαζί συνήθως με τις πανικόβλητες κραυγές για την Υπερθέρμανση του Πλανήτη και το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου.  Οι συζητήσεις πολλές, οι απόψεις διίστανται, και το θέμα μοιάζει να είναι δύσκολο να το κατανοήσουμε ώστε να μπορούμε να πάρουμε μια θέση, έτσι, το αφήνουμε στην τύχη του, από τη μια στους κυβερνώντες και στους επιστήμονες, κι από την άλλη στις περιβαλλοντικές οργανώσεις ή ομάδες ακτιβιστών να βγάλουν εκείνοι την άκρη. Εμείς, δεν έχουμε χρόνο και μυαλό, εξάλλου, έχουμε οικονομική κρίση τώρα ν’αντιμετωπίσουμε και μνημόνια και τρόικες κι όλα αυτά που μας κάνουν την επιβίωση δύσκολη, που μας στραγγίζουν από κάθε διάθεση κι έγνοια πέραν του πως να τα βγάλουμε πέρα. Όμως, η γη γυρίζει, άλλο τόσο και τα μυαλά κάποιων γύρω από αυτήν…
Μιας αρχικής τεχνικής δοθείσης… 
Τον Ιούλιο του 1946 ο Βίνσεντ Σέφερ έδωσε τέλος σε όλες τις μέχρι τότε πρακτικές αιώνων για παραγωγή βροχής όπως χοροί, θυσίες λιτανείες, προσευχές κ.λ.π. Πήρε ένα αεροπλάνο και έσπειρε τα σύννεφα με αλάτι, πούδρα, σκόνη και διάφορα χημικά. Το αποτέλεσμα ήταν μικρό κι έτσι δοκίμασε και ξηρό πάγο. Ένα μήνα μετά, ο συνάδελφός του Μπέρναρντ Βόννεγκατ προσέθεσε ιωδιούχο άργυρο. Τη χρονική αυτή στιγμή μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μια από τις πρώτες σημαντικές πρακτικές τροποποίησης καιρού, της πρακτικής επέμβασης του ανθρώπου στον καιρό. Από τότε πολλά έχουν συμβεί. Η συγκεκριμένη τεχνική έχει πια καθιερωθεί ως εργαλείο για την πρόκληση βροχής ή χιονιού, ακόμα για την πρόληψη χαλαζόπτωσης. Όμως μπροστά στην ευκολία και το κέρδος του αποτελέσματος έχουμε ξεχάσει τις συνέπειες μιας μόνιμης επέμβασης στη Φύση, Αυτήν ακριβώς που τώρα φωνάζουμε ότι έχει προβλήματα.
Αργότερα, στον πόλεμο του Βιετνάμ, η εν λόγω τεχνική χρησιμοποιήθηκε και ως όπλο, πνίγοντας κυριολεκτικά τους Βιετναμέζους στο νερό και τη λάσπη με την παράταση των μουσώνων. ‘Επιχείρηση Ποπάι’ είχαν ονομάσει το νέο αυτό ‘καιρικό’ όπλο και είχε αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Μάρτιο του 1967 μέχρι τον Ιούλιο του 1972. Μετά τις αποκαλύψεις στον τύπο τον Μάρτιο του 1971 από τον ρεπόρτερ Τζακ Άντερσον, ο κόσμος – αυτό που λέμε κοινή γνώμη – ξεσηκώθηκε, και μαζί τους άνθρωποι του Κογκρέσου και Γερουσιαστές, κι ύστερα από πιέσεις το Πεντάγωνο αναγκάστηκε να σταματήσει την ‘Τροποποίηση του Καιρού’ ως όπλο. Τον Ιούλιο του 1973 πάρθηκε απόφαση δια ψήφου στην Γερουσία να απαγορευτεί κάθε είδους περιβαλλοντικός πόλεμος.
…κι άλλες τεχνικές έπονται…

Διαβάστε περισσότερα στην σελίδα που ακολουθεί 

 
Στις μέρες μας, με την δικαιολογία του ‘Φαινομένου του Θερμοκηπίου” και την λεγόμενη ‘Υπερθέρμανση του Πλανήτη’, τα μυαλά κάποιων επιστημόνων σε συνεργασία με κυβερνητικούς παράγοντες, κύρια στην Αμερική, περιστρέφονται γύρω από τη γη για να βρουν ‘λύσεις’. Οι ‘λύσεις’, κατά έναν περίεργο τρόπο, δεν εστιάζουν όμως τόσο στις αιτίες του προβλήματος, όπως θα περίμενε κανείς, ώστε να το μετριάσουμε ή ακόμα  και να το εξαλείψουμε, αλλά έχουν το σκεπτικό του είδους που ονομάζει ο απλός λαός Πονάει χέρι-κόψει χέρι. Μερικές από τις τεχνικές αυτές που θέλουν να εφαρμόσουν αγγίζουν τα όρια κάθε τρελής ή διεστραμμένης φαντασίας, κι αφήνουν εμάς τους απλούς ένοικους αυτού του πλανήτη εκστασιασμένους από δέος κι άφωνους από αγωνία.
Η έκρηξη ενός ηφαιστείου, εκτινάσσοντας σκόνη στην στρατόσφαιρα, έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Κάτι τέτοιο συνέβη με την έκρηξη του Βουνού Πινατούμπο στις Φιλιππίνες το 1991 που μειώθηκε η θερμοκρασία κατά 0,5 C. Κάτι ανάλογο συνέβη και σε εκρήξεις άλλων ηφαιστείων. Σκέφονται, λοιπόν, επιστήμονες της Royal Society της Βρετανίας αλλά και πολλοί άλλοι την τεχνητή ενεργοποίηση ηφαιστείων ή την ενεργοποίηση τεχνητών ηφαιστείων. Όπως λέει στην Sunday Times (30/8/09) o Κεν  Καλντέιρα, μέλος της Royal Society, “Αν είχα ένα δολάριο για την γεωμηχανική, θα έβαζα τα 90 σεντς σε αερολύματα στην στρατόσφαιρα και τα 10 σεντς οπουδήποτε αλλού.” Βέβαια, εδώ γεννάται το ερώτημα που θα πάνε τα αερολύματα αφού θα έχουν δροσίσει τον πλανήτη, αλλά αυτό δεν μοιάζει να απασχολεί τους επιστήμονες – το στοίχημα είναι να δροσίσει ο πλανήτης, με οποιοδήποτε τρόπο ή κόστος. Και συνεχίζει το άρθρο λέγοντας ότι ο πληθυσμός της γης παράγει περίπου 50 δις τόνους CO2 το χρόνο, ένας αριθμός που αναμένεται να φτάσει τα 60-70 δις τόνους το 2030. Αυτό όμως που δεν αναφέρει το άρθρο είναι ποιος ακριβώς πληθυσμός της γης το παράγει. Σίγουρα όχι αυτός του Αμαζονίου ή της Αφρικής ο οποίος μετά από τέτοιου είδους πρακτικές κινδυνεύει από ξηρασία, σύμφωνα με την Βίκυ Ποπ, μετεωρολόγο του Met Office. Και η οποία προσθέτει: ‘Αν η ανθρωπότητα αρχίσει να ανακατεύεται με τα σύννεφα είναι καταδικασμένη να υποστεί τις παράπλευρες συνέπειες, μερικές από τις οποίες θα είναι πολύ επικίνδυνες”. Το άρθρο συνεχίζει και με ‘λύσεις’: Η Λεύκανση των Συννέφων, μπορεί να πραγματοποιηθεί με χιλιάδες πλεούμενα που θα εκτοξεύουν θαλάσσιο νερό στον ουρανό για να δημιουργηθούν πιο λαμπερά σύννεφα,δημιουργία πλανγκτόν στους ωκεανούς ρίχνοντας σ’ αυτούς τόνους σιδήρου, αλλά αυτή η λύση, ευτυχώς, τους φαίνεται αργή για την απορρόφηση του CO2 κι έτσι προς το παρόν σώζεται το θαλάσσιο βασίλειο.  Άλλη ‘ιδέα’ είναι η χρήσηπυρηνικής ενέργειας η οποία θα δημιουργήσει γιγαντιαία φίλτρα που με χημικό τρόπο θα αποβάλλουν το CO2 από την ατμόσφαιρα. Ο καθηγητής Τζον Σέφερντ του Εθνικού Ωκεανογραφικού Κέντρου του Σαουθάμπτον τονίζει πως αν παρθούν τέτοια μέτρα, θα πρέπει να συνεχίζονται για δεκαετίες, ακόμα και για αιώνες – μια απότομη διακοπή τους μπορεί να προκαλέσει καταστροφικό κύμα θερμότητας.

Χιλιάδες πλεούμενα που θα εκτοξεύουν θαλάσσιο νερό στον ουρανό.
Η γεωμηχανική και στην Ελλάδα
“Τροποποίηση καιρού ονομάζεται η σχεδιασμένη επέμβαση του ανθρώπου σε συγκεκριμένα νέφη…Η πιο γνωστή μέθοδος τροποποίησης καιρού είναι η σπορά των νεφών, η οποία εφαρμόζεται για να επιτευχθεί αύξηση βροχής και χιονιού, καταστολή χαλαζιού και διάλυση ομίχλης.”
Αυτή ακριβώς είναι η εισαγωγή της Ετήσιας Έκθεσης 2008 του Εθνικού Προγράμματος Χαλαζικής Προστασίας του ΕΛ.Γ.Α.  Πιο κάτω αναφέρει ότι με πρωτοβουλία του ΟΓΑ άρχισε και η τεχνολογία τροποποίησης καιρού το 1981. Το πρόγραμμα ήταν ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα σποράς νεφών με εναέρια μέσα. Και το υλικό  που χρησιμοποιήθηκε ήταν ιωδιούχος άργυρος και ξηρός πάγος. Διαβάζοντας την Έκθεση παρακάτω θα δούμε ότι το Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας γίνεται ‘θεσμός’, σε διάφορες περιοχές, κύρια Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία.
Ο ΕΛ.Γ.Α  για τις ανάγκες αυτού του Προγράμματος μισθώνει την εταιρεία «Γενικών Αεροπορικών Εφαρμογών Α.Ε. 3Δ» για τον τεχνικό τους εξοπλισμό καθώς και τα αεροσκάφη, χρησιμοποιώντας παράλληλα μετεωρολογικό προσωπικό του ΕΛ.Γ.Α. Και συνεχίζει η μελέτη: Το υλικό που χρησιμοποιείται από το Ε.Π.Χ.Π. είναι πυροτεχνικό μίγμα, το οποίο με την καύση απελευθερώνει μικροκρυστάλλους ιωδιούχου αργύρου…και ομογενή υλικά (ξηρός πάγος), υγροσκοπικά υλικά, (κοινό αλάτι, ουρία, νιτρικό αμμώνιο) και οργανικά υλικά (1-5-διυδροξυ-ναφθαλίνη, οξείδια μετάλλων).

Ακρόκαυστα φυσίγγια σποράς βάσης των 75 γρ. υλικού σποράς.
Στις 150 σελ. της λεπτομερούς αυτής Έκθεσης βλέπουμε πιο κάτω τις πολλαπλές Τεχνικές Σποράς, τις Περιοχές ‘Προστασίας’ όπως τις ονομάζει η Έκθεση, τον εξοπλισμό, τις διαδικασίες, τα αεροσκάφη κλ.π. Στο δεύτερο μέρος της Έκθεσης παρουσιάζονται λεπτομερώς τα χρονικά δεδομένα πτήσεων/περιοχές, δεδομένα χαλαζοπτώσεων/περιοχές κ.λ.π. Στο τρίτο μέρος  υπάρχουν αναλυτικοί χάρτες και ημερομηνίες σποράς καθώς και τα ποσοστά υλικού που χρησιμοποιήθηκαν. Αυτό όμως που λείπει από την εκτενή Έκθεση είναι αν έγιναν ποτέ και με τι αποτελέσματα αναλύσεις εδάφους και ύδατος! 

Η περίοδος 2004-2008 σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία στη Θεσσαλία παρουσιάζει αύξηση κατανάλωσης υλικού (ιωδιούχου αργύρου) 215% αύξηση!


1255,5 (kg) υλικού καταναλώθηκαν στην περίοδο 2004-2008. Μπορεί άραγε κάποιος να πει αν αυτό είναι πολύ ή λίγο; Μπορεί άραγε κάποιος να πει ότι είναι όμως απαραίτητο; Γίνονται παράπονα από αγρότες ότι το πρόγραμμα δεν τους καλύπτει, από άλλους ότι έχει αντίθετα αποτελέσματα κι από κτηνοτρόφους ότι έλειψε το νερό από την περιοχή τους λόγω των ψεκασμών σε γειτονική περιοχή.
Το 2001 ήταν χρονιά ανομβρίας. Με Δελτίο Τύπου 16.05.01 το Υπουργείο Γεωργίας σε συνεργασία με τον ΕΛ.Γ.Α. ανακοινώνει πρόγραμμα τεχνητής πρόκλησης βροχής στους ορεινούς όγκους της Θεσσαλίας. Η διάρκειά του ήταν προγραμματισμένη για 1/6 μέχρι 20/7. Οι επόμενες χρονιές που ακολούθησαν ήταν πλούσιες σε πλημμύρες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΕΘΙΑΓΕ (Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας), Αιτία της εναλλαγής των ξηρασιών και πλημμυρών είναι η φυσική διακύμανση του κλίματος ενός τόπουστη χώρα μας από την εξέταση παρελθόντων ετών, μια μονοετής ξηρασία εκδηλώνεται κάθε 5-10 χρόνια και μια διετής κάθε 25. Το άρθρο συνεχίζει με τα ‘υγιή’ μέτρα που πρέπει να παρθούν για την αντιμετώπιση με των δυο εξαιρετικών φαινομένων και τελειώνει λέγοντας, Κι αφού πάρουμε τα παραπάνω μέτρα, ας προετοιμαστούμε να ζήσουμε με τις επιπτώσεις από ένα σπάνιο καιρικό φαινόμενο για το οποίο κανένα μέτρο δεν μπορεί να παρθεί λόγω του μεγάλου κόστους. Στην περίπτωση αυτή ας θεωρήσουμε το τίμημα των επιπτώσεων από μια τέτοια “κλιματική έκπληξη” ως “ενοίκιο” στον όμορφο και φιλόξενο πλανήτη που κατοικούμε.
Έχεις χρήματα; Αγοράζεις καιρό.
Η ανησυχία κάποιων επιχειρηματιών του Πηλίου μεγάλη. Τα λευκά Χριστούγεννα έλειψαν φέτος από το βουνό και μαζί και οι τουρίστες. Κάποιος αναφέρει την εταιρία που μπορεί να σου ‘φέρει’ χιόνι. Κάποιοι γελούν κι άλλοι περίεργοι παίρνουν τηλέφωνο. Η απάντηση από την εταιρία ήταν θετική. Ναι, μπορούμε να σας το προσφέρουμε, αλλά από του χρόνου. Μπορεί και να γνώριζαν ότι το Μάρτιο θα χιονίσει έτσι κι αλλιώς. Πρέπει όμως να μαζευτείτε αρκετοί γιατί κοστίζει, διευκρινίζουν. Εδώ τα γέλια σταματούν, όχι για το κόστος, αλλά για το που έχουν φτάσει τα πράγματα. Για το ανεξέλεγκτο της κατάστασης, για την ασέβεια στη Φύση, για το χρήμα που κάνει ό,τι θέλει και για τα πάντα που γίνονται στ’ όνομά του. Κι εμείς ζούμε την προσωπική μας πραγματικότητα αδιαφορώντας για ό,τι πιο πολυτιμότερο έχουμε, τη Μάνα Γη.
Ηνωμένα Έθνη και Μορατόριουμ
Στις 29 Οκτωβρίου 2010 ολοκληρώθηκε στη Ναγκόγια η 10η συνάντηση 193 κρατών που συμμετέχουν στη Σύμβαση του ΟΗΕ για τη Βιοποικιλότητα.  Πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για μορατόριουμ σε κάθε είδους ενέργειες της γεωμηχανικής.Οποιαδήποτε προγράμματα και πειράματα, ιδιωτικά ή δημόσια, με στόχο τη χειραγώγηση της κλίματος του πλανήτη θα θεωρούνται πλέον ως παράβαση της απόφασης του ΟΗΕ. (απόφαση COP 10 X/33). Σχολιαστές τονίζουν ότι καιρός είναι να συνετιστούν οι κυβερνήσεις και ειδικά των πρωτοπόρων γεω-βιαστών των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας. Όποιες ενέργειες θα γίνονται πλέον για το θέμα της κλιματικής αλλαγής θα γίνονται μόνο με βάση αποφάσεων του ΟΗΕ κι όχι μεμονωμένα. Αυτό που απομένει τώρα είναι τα κράτη που υπέγραψαν το μορατόριουμ να το σεβαστούν…
Επίλογος
Τα τελευταία χρόνια, τα μυαλά κάποιων φιλόδοξων επιστημόνων γυρίζουν σαν πλανήτες γύρω από τη Γη και γύρω από αυτά, ως δορυφόροι τους, περιστρέφονται κυβερνητικοί εγκέφαλοι που διψούν για εξουσία και οικονομικοί παράγοντες που αποβλέπουν σε περισσότερα κέρδη. Κι όλοι μαζί συνθέτουν ένα ξέφρενο πλανητικό στερέωμα, χωρίς κανόνες, χωρίς βαρύτητα, χωρίς φραγμούς, με στόχο τη Μάνα Γη και τα παιδιά της…
(*)  ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Οι ανωτέρω πρακτικές της Γεωμηχανικής είναι μέρος από τις διάφορες πρακτικές που έχουν παραδεχτεί ότι εφαρμόζουν κάποια κράτη/κυβερνήσεις παγκοσμίως. Οι χημικοί αεροψεκασμοί που γίνονται σε συνδιασμό με τη δραστηριότητα του  ΧΑΑΡΠ  (HAARP βλέπε σχετική σελ.)  ΔΕΝ  αναφέρονται στο συγκεκριμένο άρθρο για τον λόγο ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει παραδεκτοί. Είναι, δυστυχώς, δική μας υποχρέωση να λύσουμε αυτό το φαινόμενο-μυστήριο και να ρίξουμε φως σ’ αυτό το έγκλημα που διαπράττεται παγκοσμίως  σε βάρος της ανθρωπότητας, της Μητέρας Γης κι όλων των πλασμάτων της….
-------------------------
Πηγή: http://chemtrailsnews.blog.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: