Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Σε οικτρή κατάσταση το F-104G μπροστά στο Δημαρχείο Αχαρνών. Γεμάτο γκράφιτι και σκουπίδια...

Πρόκειται για έναν παλαίμαχο αστρομαχητή της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα μαχητικό αεροσκάφος F-104G Starfighter που ''εκτίθεται'' στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο των Αχαρνών. Ο Δήμος των Αχαρνών ίσως θα έπρεπε να έχει κάνει κάτι για να το προστατεύσει αφού βρίσκεται μπροστά στη ''βιτρίνα'' του και είναι σίγουρο ότι για το χατήρι του Δήμου έγιναν κάποτε οι ενέργειες και η ΠΑ ανταποκρίθηκε θετικά και πολύ σωστά έκανε και το παραχώρησε.
 Για την ιστορία του συγκεκριμένου αεροσκάφους να αναφέρουμε ότι φέρει το sn 7435 στο κάθετο σταθερό και από μία πρόχειρη έρευνα βρήκαμε ότι πρόκειται για το πρώην υπ αριθμόν 26+89 της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας. Πρόκειται για ένα από τα μαχητικά που παρέλαβε η χώρα μας υπό τη μορφή συμμαχικής βοήθειας πριν από 30 και πλέον χρόνια.
 Ακόμα πρέπει να σημειώσουμε ότι  είναι από αυτά τα αεροσκάφη που έχουν εκτεθεί με τον ''λάθος'' τρόπο καθώς βρίσκεται σε υποτυπώδη πολύ χαμηλή βάση και γίνεται έτσι έρμαιο συνεχών βανδαλισμών, καθώς όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες αντιμετωπίστηκε από ορισμένους όπως ακριβώς και ο τοίχος που φαίνεται στο βάθος.



Λέμε αντιμετωπίστηκε κατ΄αυτόν τον τρόπο από ορισμένους, όχι από όλους, αφού αρκούν και λίγοι χωρίς ίχνος παιδείας και πολιτισμό από το σπίτι τους για να πράξουν τα δέοντα. Ήδη από τον Ιούνιο του 2010 ο κ Κώστας Ζίγκηρης, Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά και παλιός Ανεμοπόρος και ο ίδιος, είχε ασχοληθεί με το θέμα σε σχετική ανάρτηση στο blog του: http://eleftherovima.wordpress.com.

 Από ορισμένους και όχι από όλους, αφού και το Paragliding And Aviation έγινε αποδέκτης σχολίου αναγνώστη σε προηγούμενη ανάρτησή μας (σχετικά με το ιστορικό Noratlas NIKH 10 που είχε βανδαλιστεί) και μας ενημέρωνε για την εξίσου απαράδεκτη κατάσταση του συγκεκριμένου αεροσκάφους!

Σκουπίδια στον χώρο που κάποτε φιλοξενούσε τον κινητήρα J-79...
 Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε απεικονίζουν το αεροσκάφος όπως ήταν τον Ιούνιο του 2010 και δημοσιεύτηκαν στο http://eleftherovima.wordpress.com/ Από τότε μέχρι και σήμερα που γίναμε αποδέκτες της συγκεκριμένης ενημέρωσης μπορούμε απλώς να υποθέσουμε ότι η κατάσταση του αεροσκάφους θα έχει γίνει αισθητά χειρότερη.
Νομίζουμε ότι η ΠΑ και ο Δήμος Αχαρνών θα πρέπει να φροντίσουν να καθαριστεί η επιφάνεια και να επιδιορθωθεί η όποια ζημιά όσο είναι νωρίς και μετά να τοποθετηθεί το αεροσκάφος σε ψηλές σιδερένιες δοκούς όπως έχει γίνει ήδη σε πάρα πολλές περιπτώσεις υπαίθριας έκθεσης αεροσκαφών ώστε να μην είναι προσβάσιμο προς βανδαλισμό. Δεν είναι και κανένα ιδαίτερο κόστος.
Αλλιώς καλύτερα και πιο εύκολα με ίδια μέσα της ΠΑ, ένα γερανό κι ένα φορτηγό, ας αποσυρθεί. Τό κόστος είναι μεγάλο μόνο αν συνεχίσει να παραμένει σε αυτή την κατάσταση εκτεθειμένο έτσι εκεί.



 Αυτό είναι το θέαμα που βλέπουν οι επισκέπτες του Δημαρχείου, οι επισκέπτες της πλατείας, οι ξένοι ακόμα οι τουρίστες, οι περαστικοί. Τί μήνυμα δίνουμε... τα σχόλια περιττεύουν...


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη
  Το αεροσκάφος όπως φαίνεται από το Google Earth

Eυχαριστούμε θερμά τον κ Κώστα Ζίγκηρη, Ομότιμος Καθηγητής ΤΕΙ Πειραιά, και παλιό Ανεμοπόρο για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών από τη σχετική ανάρτηση στο http://eleftherovima.wordpress.com/
---------------------------------
UPDATE
Δείτε και τις νεότερες φωτογραφίες από την ίδια και χειρότερη απαράδεκτη κατάσταση τον Ιανουάριο του 2012:

Και νέες σημερινές φωτογραφίες από το βανδαλισμένο αεροπλάνο στο Δημαρχείο Αχαρνών!

2 σχόλια:

  1. 697718064729/3/12 19:14

    εαν θελετε βοηθεια μπορω να σας προσφερω λογω μεγαλης εμπειριας στον τυπο 25ετη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς κανείς δεν φαίνεται να έχει συγκινηθεί από την Δημοτική Αρχή των Αχαρνών. Φαίνεται τους αρέσει να βλέπουν αυτή την εικόνα απέναντι ακριβώς από το Δημαρχείο.
    Πάντως ευχαριστούμε πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: