Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Τουρκικά ελικόπτερα πάνω από τα Ίμια... (photos)



Νέος γύρος τουρκικών παιγνιδιών στο Αιγαίο;

Ησυχία πριν την καταιγίδα;  Καθώς η Ελλάδα κινείται (αργά, αλλά επιτέλους κινείται…) στο θέμα του καθορισμού ΑΟΖ αλλά και της εκμετάλλευσης  αποθεμάτων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, το Αιγαίο και ειδικά το Κρητικό πέλαγος, αυξάνουν και οι φόβοι τουρκικής αντίδρασης, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και επανάληψη της ιστορίας των Ιμίων, δεκαέξη χρόνια από τις μαύρες εκείνες μέρες που ο όρος «γκρίζες ζώνες» μπήκε στην ζωή μας.
Οι φωτογραφίες παρακάτω από τα Ίμια  υποτίθεται ότι είναι σχετικά πρόσφατες. Προσέξτε την μάχη του δίνει το σκάφος του Λιμενικού Σώματος απέναντι σε δυο τουλάχιστον σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής που συνεπικουρούνται από ελικόπτερο (τα τέσσερα από τα έξι ελικόπτερα του ΛΣ παραμένουν καθηλωμένα, ενώ τα δυο άλλα επιχειρούν υποτυπωδώς).
Πηγή κειμένου και φωτό http://ptisidiastima.wordpress.com/
 
Σημείωση Paragliding And Aviation: Να σημειώσουμε απλώς ότι με βάση τις φωτογραφίες που παραθέτει το blog του περιοδικού Πτήση & Διάστημα υπάρχει και ένα δεύτερο πτητικό μέσο στην περιοχή. Πρόκειται για αυτό από το οποίο πάρθηκαν οι φωτογραφίες. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι Ελληνικό, περισσότερο πιθανό είναι να τραβήχτηκαν και να διοχετεύτηκαν στο ιντερνετ από τους γείτονες στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου, αφού το ξέρουν καλά πόσο μας πονάει μια τέτοια φωτογραφία και τι μας θυμίζει τέτοιες ημέρες, αλλά και τι κλίμα δημιουργεί (αν θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα..)
Δείτε όλες τις φωτό..





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: