Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Το βίντεο από την πτήση Ακτιβιστών της Greenpeace με Paramotor πάνω από Πυρηνικό Σταθμό.

 Το βίντεο παρουσιάζει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πέρα από το ας το πούμε ''αυτονόητο'', - την πτήση δηλαδή πάνω από τους αντιδραστήρες και την ριψη καπνογόνου στο θόλο του ενός, εξομοιώνοντας με αυτό τον τρόπο ασσύμετρη εναέρια επίθεση, - αλλά και γιατί το Παραμοτέρ που πραγματοποίησε την εικονική ''επίθεση',' αμέσως μετά τη ρίψη του καπνογόνου, έχει ένα πολύ μεγάλο κλείσιμο - άγνωστο γιατί - και μπαίνει σε μια κατάσταση που μοιάζει με Parashutage (αλεξιπτωτάρισμα) και πάει να εξελιχθεί σε flat spin.
Και βέβαια κατεβαίνει ανεξέλεγκτα μέσα στις εγκαταστάσεις, ο πιλότος - ακτιβιστής δεν τράβηξε εφεδρικό, πιθανολογώ μία πολύ βαριά προσγείωση, είναι πολύ τυχερός αν δεν χτύπησε.
Τελικά η προσγείωση του ενός Παραμοτέρ μέσα στις εγκαταστάσεις και η σύλληψη του πιλότου που όπως έγινε γνωστό επακολούθησε, φαίνεται ότι δεν ήταν στο πρόγραμμα της Greenpeace. Θα μπορούσαν άνετα να το είχαν κάνει, να το είχαν βιντεοσκοπήσει και να είχαν διαφύγει!

UPDATE: Τελικά σε συζήτηση με τα παιδιά από το Paramotor.gr καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι η κατάρευση του θόλου ήταν αποτέλεσμα του περάσματος πολύ κοντά επάνω από κάποιο σημείο όπου εκτινασόταν με πίεση αέρας από τον εξαερισμό του πυρηνικού σταθμού.

Περισσότερες λεπτομέρειες και μερικές σκέψεις μπορείτε να δείτε και στην χθεσινή μας ανάρτηση σχετικά με το θέμα στο Γαλλία:Ακτιβιστής της Greenpeace εισήλθε με Αλεξίπτωτο Πλαγιάς σε Πυρηνικό Σταθμό!

 A Greenpeace paraglider flies over the nuclear power plant of Le Bugeyand drop a smoke device upon one reactor dome.

Greenpeace Paraglider Lands on French Nuclear... από SynapticDigital
To είδαμε μέσω Άρη Κολιάκου και John Badder!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: