Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Συνάντηση Santomeri x/c flying experience 2012 - Περιγραφή και Φωτο! UPDATED - VIDEO! - UPDATE 2 AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ!

Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 12/13 Μαίου 2012 η Φιλική Συνάντηση Αλεξιπτώτου Πλαγιάς Santomeri x/c flying experience 2012. Η συνάντηση είχε μεγάλη επιτυχία και παρότι προετοιμάστηκε και ανακοινώθηκε κυριολεκτικά το τελευταίο 10ήμερο η προσέλευση Παραπεντιστών από την Κεντρική και τη Νοτιοδυτική Ελλάδα ήταν αρκετά μεγάλη.
Η Συνάντηση αυτή εγκαινίασε και επίσημα την νέα μεγάλη απογείωση στο κέντρο περίπου της οροσειράς που διανοίχτηκε εξολοκλήρου και εκ του μηδενός τις προηγούμενες ημέρες από τον νεοσύστατο Δήμο Δυμαίων και όταν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της και προστεθεί και ένα κιόσκι, θα είναι μακράν η καλύτερη στην νοτιοδυτική Ελλάδα σε ένα πτητικά πανέμορφο μέρος.
Και μιας και λέμε πτητικά, ο μετεωρολογικός βοριάς μας τα χάλασε αρκετά  τα σχέδια και τις πτήσεις του Σαββάτου (αναμενόμενο με βάση την πρόβλεψη), αφού ως γνωστόν το Σαντομέρι κοιτάει νοτιοδυτικά.. έγιναν όμως πολλές πτήσεις με πρόσκαιρη απόκτηση ύψους για κάποιους και μόνο πολύ αργά το απόγευμα ο καιρός έφτιαξε τελικά καιι όσοι είχαν επιμείνει ή είχαν επιστρέψει για να ξανοδοκιμάσουν την τύχη τους στην απογείωση ανταμείφθηκαν για την υπομονή τους πιάνοντας τα 1000 περίπου μέτρα της βουνοκορφής και πηγαίνοντας και μία βόλτα μέχρι τις Πόρτες στα νότια της οροσειράς.

Την Κυριακή όμως οι θετικές προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν και  μάλιστα το Σαντομεράκι επιβεβαίωσε τον καλύτερό του εαυτό, αφού πρέπει να ήταν και το μοναδικό σημείο στην Νοτιοδυτική Ελλάδα που πέταγε και μάλιστα πολύ καλά αφού πίσω από την οροσειρά του ''Σκώληκα'' μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι πίσω προς τον Ερύμανθο και βορειότερα προς Πάτρα και Αιτωλοακαρνανία ο καιρός μαύριζε, κουρτίνες βροχής διακρίνονταν και μακρυνές καταιγίδες διαδέχονταν η μία την άλλη.
Γενικά το Σαντομέρι απέδειξε για άλλη μία φορά πως όταν τα μετεωρολογικά φαινόμενα είναι τοπικά τότε δεν ''κλείνει΄΄ από τον καιρό καθώς όλα τα νέφη που δημιουργούνται πάνω από αυτό και κυρίως στην πίσω κοιλάδα, έλκονται από τον μεγάλο όγκο του Ερυμάνθου και αποτραβιούνται προς τα εκεί.
Νομίζω πως η Κυριακή κατά την οποία υπήρχε και πολύ μεγαλύτερη προσέλευση παραπεντιστών τους αποζημίωσε όλους πτητικά με το παραπάνω.
Το Σάββατο το βράδυ μετά τις πτήσεις ο Δήμος Δυμαίων μας παρέθεσε ένα πολύ ωραίο δείπνο στην καινούργια ταβέρνα του χωριού, στο οποίο την παράσταση έκλεψε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος  Πατρών που για άλλη μία φορά μας τίμησε και έδωσε ξεχωριστό χρώμα με την παρουσία του. Η βραδιά εξελίχθηκε στο γνωστό Πατρινό γλέντι μέχρι πρωίας, το οποίο μόνο όσοι το έχουν ζήσει από κοντά καταλαβαίνουν...
Σας ευχαριστούμε όλους που ήρθατε από όλες τις κατευθύνσεις, η διοργάνωση αυτή ήταν πρωτίστως φιλική όπως το είχαμε πει και χαιρόμαστε που το κλίμα ήταν ακριβώς και πρωτίστως αυτό. Το Σαντομέρι ξαναμπαίνει στο χάρτη των συναντήσεων των παραπεντάδων μετά από χρόνια, και σαν ένα εν δυνάμει Αεραθλητικό Κέντρο έχει πολλά πλεονεκτήματα και δυνατότητες και η προσωπική μου άποψη είναι ότι προσφέρεται για πολλά και διαφορετικά μοντέλα προχωρημένης εκπαίδευσης αξιώσεων πιλότων διαφορετικού χειριστικού επιπέδου, ταυτόχρονα. Ένα μέρος που πετάει καλά και θερμικά τις περισσότερες ημερολογιακά ημέρες του χρόνου.
Τελειώνοντας οφείλουμε το πιό σημαντικό που είναι να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας στον Δήμο Δυμαίων και σε όλους τους τοπικούς παράγοντες και το προσωπικό του Δήμου για την απίστευτη δουλειά που έκαναν, τα τόσα πράγματα που έτρεξαν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα καθώς και για όλη την αμέριστη βοήθεια και συμπαράστασή τους και την πολύ ζεστή φιλοξενία τους καθόλη τη διάρκεια της συνάντησης. Να είστε καλά πάντα!

Μια καλή ιδέα του τι έγινε στο Σαντομέρι το ΣΚ μπορείτε να πάρετε από τις φωτό παρακάτω. Κλικάρετε επάνω σε μία για να τις δείτε όλες εύκολα και γρήγορα στον παρουσιαστή του blogger.
Ολόκληρο το σετ περίπου 180 φωτογραφίες από το Σαντομέρι μπορείτε να το βλέπετε - παίρνετε από την σελίδα του Paragliding And Aviation που φτιάχτηκε γι αυτό το σκοπό στο fb την οποία μπορείτε αν θέλετε να την μοιραστείτε για να ενημερώνεστε για τις αναρτήσεις μας:
 Paragliding Meeting Santomeri - Acahaia - Greece 12/13/5/2012

UPDATE - Προσθέτουμε κι ένα εξαιρετικό μικρό φιλμάκι από τον φίλο μας Νίκο ''Sprayman'':
UPDATE 2 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΔΩ!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: