Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Τερματίστηκε ένα Τουρκικό Μαχητικό F-4E 2020 Terminator που πέταξε κοντά στη Συριακή Αεράμυνα - UPDATED

  UPDATE - Τελικά η Συρία σήμερα ανκοίνωσε ότι κατέριψε το αεροπλάνο και η Τουρκία επίσης ανακοίνωσε ότι καταρίφθηκε και ότι οι δύο πιλότοι αγνοούνται. Ούτε συγνώμες από την πλευρά της Συρίας ισχύουν ούτε τίποτα. όλα τα υπόλοιπα ήταν στο μυαλό και στο θιγμένο γόητρο των Τούρκων.

-----------------

Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι έχει επιστρέψει στη βάση του χτυπημένο και ένα δεύτερο αεροσκάφος, (πιθανότατα χτυπήθηκαν από S-300PMU2 που χειρίζονται Ρώσοι), ενώ σε θρίλερ εξελίσσεται και το θέμα με τους δύο χειριστές αφού παρότι το απόγευμα είχε ανακοινωθεί ότι περισυλέχθηκαν σώοι από τα Συριακά ύδατα κάτι τέτοιο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί (12:00 μεσάνυχτα Παρασκευής).   Aκόμα και το ότι η Συρία ζήτησε συγνώμη από την Τουρκία για την κατάριψη που ειπωθηκε, τώρα διαψεύδεται από τους Σύρους.

Έκτακτο: Τουρκικό μαχητικό συνετρίβη στη Συρία

Ένα επεισόδιο με απρόβλεπτες συνέπειες βρίσκεται σε εξέλιξη στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας, καθώς ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος (πιθανότατα F-4E) συνετρίβη πριν λίγες ώρες σε θαλάσσια περιοχή κοντά στη Συρία, πιθανώς από συριακά αντιαεροπορικά πυρά.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το αεροσκάφος είχε απογειωθεί στις 10.30 από την αεροπορική βάση του Erhac στην περιοχή της Μελιτηνής (Malatya), και η επικοινωνία μαζί του χάθηκε στις 11.58 ενώ βρισκόταν πάνω από θαλάσσια περιοχή στη νοτιοανατολική επαρχία Χατάι, στα σύνορα με τη Συρία. Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη αεροπορική βάση εδρεύει η 171 Filo της THK, που επιχειρεί με αεροσκάφη F-4E/2020, οπότε είναι πιθανόν να πρόκειται για το συγκεκριμένο τύπο αεροσκάφους.

Επίσημη τουρκική ανακοίνωση αναφέρει ότι ξεκίνησε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης αμέσως μόλις διακόπηκε η επικοινωνία με το αεροσκάφος και χάθηκε το ίχνος του από τα ραντάρ. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, το αεροσκάφος συνετρίβη σε συριακά χωρικά ύδατα, ενώ σύμφωνα με το CNN Turk οι τουρκικές αρχές βρίσκονταν σε επαφή με τις συριακές, προκειμένου να λάβουν άδεια για να ερευνήσουν την περιοχή αναζητώντας τους χειριστές και τμήματα του αεροσκάφους.

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η πτώση του τουρκικού αεροσκάφους να προκλήθηκε από συριακά αντιαεροπορικά πυρά, καθώς τα αραβικά δίκτυα μεταδίδουν μαρτυρίες ότι η συριακή αντιαεροπορική άμυνα άνοιξε πυρ κατά του αεροσκάφους και ότι μετά την πτώση του οι δύο χειριστές συνελήφθησαν από συριακές δυνάμεις.

Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, το επεισόδιο θα μπορούσε να αποτελέσει τη θρυαλλίδα για εξελίξεις, σε μια ήδη τεταμένη κατάσταση που επικρατεί μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, ήδη από την αρχή της συριακής εξέγερσης.

------------------------
Πηγή: http://www.enkripto.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: