Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Σε ισχύ από την ΕΛΑΟ νέος ''Κανονισμός Αναγγνώρισης Προσπάθειας Χειριστών ΥΠ.Α.Μ.'' - Τιμητικά Κεντητά Σηματάκια και Βεβαιώσεις για τα Υπερελαφρά

*Από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Υπερελαφρών:  http://microlights.elao.gr/

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΥΠΑΜ

Η Επιτροπή Υπερελαφρών της Ελληνικής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας (ΕΛΑΟ), στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, όπως αυτές προκύπτουν από τον Κανονισμό Λειτουργίας Επιτροπών Αεραθλημάτων της ΕΛ.Α.Ο (Άρθρο 2, παρ. 8), πρότεινε ένα ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΥΠΑΜ, το οποίο περιλαμβάνει διάφορες τιμητικές διακρίσεις (με τη μορφή κεντητών διακριτικών σημάτων συνοδευόμενων από αντίστοιχες βεβαιώσεις) που θα απονέμονται στους δικαιούχους χειριστές κατόπιν υποδείξεως από τα αεραθλητικά σωματεία στα οποία υπάγονται.

Η αρχική ιδέα για τον παρόντα Κανονισμό προήλθε το φθινόπωρο του 2011 κατόπιν πρότασης του Ευάγγελου Αθανασόπουλου, της Αερολέσχης Αθηνών «Δαίδαλος» προς την Επιτροπή Υπερελαφρών η οποία αρχικά την ενέκρινε σαν δόκιμη και την έθεσε σε διαβούλευση.

 Όλα σχεδόν τα σωματεία που συμμετείχαν στην ηλεκτρονική διαβούλευση απάντησαν θετικά στην πρόταση και προσέθεσαν επιπλέον στοιχεία. Η παρούσα πρόταση είναι το αποτέλεσμα της επεξεργασίας της αρχικής πρότασης και των προτάσεων που προήλθαν από τη διαβούλευση που επακολούθησε. Ο Κανονισμός αυτός, συνεπώς προήλθε μετά από πρόταση και ζύμωση εντός των αεραθλητικών σωματείων με ενασχόληση με τις ΥΠΑΜ και πιστεύουμε ότι για το λόγο αυτό θαυιοθετηθεί από τα σωματεία και τους αθλητές.

Η παρούσα έκδοση (έκδοση 1.0) αποτελεί τον πρώτο κανονισμό. Σε βάθος χρόνου και αφού αρχίσει η εφαρμογή του συστήματος τυχόν νεώτερες προτάσεις και παρατηρήσεις των σωματείων που κριθούν αξιόλογες θα ενσωματωθούν σε επόμενη έκδοση ώστε το σύστημα να προσαρμοστεί απόλυτα στα δεδομένα των ΥΠΑΜ στην Ελλάδα αλλά και να εξελίσσεται διαρκώς όπως το απαιτούν οι περιστάσεις.
Ο καινούργιος κανονισμός είναι σε ισχύ από 1/9/2012 
και μπορείτε να διαβάσετε απυθείας από την ανακοίνωση της ΕΛΑΟ σε  αρχείο pdf:
--------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: