Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Η Αερολέσχη Έδεσσας σε τροχιά ανάπτυξης μέσα από Διασυνοριακό Ευρωπαικό Πρόγραμμα!


04 Οκτώβριος 2012
 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-F.Y.R.O.M

Η Αερολέσχη Έδεσσας σε συνεργασία με την Αερολέσχη Μπίτολα της ΠΓΔΜ, κατέθεσαν κοινή πρόταση συνεργασίας για την ανάπτυξη διασυνοριακών δράσεων στον τομέα του αεραθλητικού τουρισμού τον Μάιο του 2012.
 Η κοινή πρόταση συνεργασίας κατατέθηκε για χρηματοδότηση από το διασυνοριακό πρόγραμμα «Ελλάδα - Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» που είναι ένα διασυνοριακό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας που συγχρηματοδοτείται από η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Το Πρόγραμμα επικεντρώνεται στην προώθηση της βιώσιμης οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στην παραμεθόριες περιοχές και την υποστήριξη της συνεργασίας για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων σε διάφορους τομείς.
 Σήμερα η Αερολέσχη Έδεσσας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το πρόγραμμα εγκρίθηκε για πλήρη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με το συνολικό ποσό των 1.097.814 Ευρώ.
 Αυτό περιλαμβάνει , στο σκέλος που θα υλοποιήσει η Αερολέσχη Έδεσσας στο αεροδρόμιό της, την κατασκευή υπόστεγου 800 τ.μ., την αγορά ενός υπερσύγχρονου διθέσιου μοτοανεμοπτέρου και μιας σύγχρονης Μηχανής Εκτόξευσης Ανεμοπτέρων, για τον εκσυγχρονισμό της Σχολής Ανεμοπορίας και την προώθηση του αεραθλητικού τουρισμού στην περιοχή, την δημιουργία Αεραθλητικού Μουσείου, υλοποίηση κοινών αεραθλητικών δράσεων με την Αερολέσχη Μπίτολα , όπως Αεραθλητικές εκδηλώσεις ( Airshow) στα δυο αεροδρόμια των Αερολεσχών, Ανεμοπορικούς Αγώνες, την λειτουργία αεραθλητικής κατασκήνωσης στο αεροδρόμιο της Αερολέσχης Έδεσσας για παιδιά μέχρι 15 ετών από την ΠΓΔΜ, και την εκπαίδευση εκπαιδευτών ανεμοπορίας από την Αερολέσχη Έδεσσας για την ανάπτυξη της ανεμοπορίας στην ΠΓΔΜ.
 Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα που εγκρίθηκε, θα ανακοινωθούν σε κοινή συνέντευξη τύπου των δυο Αερολεσχών που θα γίνει σύντομα στην Έδεσσα όταν υπογραφεί η σύμβαση με την Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη. Με την υλοποίηση του παραπάνω προγράμματος, η Αερολέσχη Έδεσσας πιστή στον καταστατικό της στόχο που είναι η διάδοση και ανάπτυξη του αεραθλητισμού στην Ελλάδα , λειτουργώντας κοινωφελώς μη κερδοσκοπικά 38 και πλέον χρόνια στην περιοχή, φιλοδοξεί να συμβάλλει αποφασιστικά και στην τουριστική ανάπτυξη της ορεινής Έδεσσας, προωθώντας εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αερολέσχης Έδεσσας
Πηγή:  http://www.edessaglidingclub.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: