Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Πέταξε για το τελευταίο ταξίδι ο Αεροπόρος Ηλίας Καρταλαμάκης

Για το τελευταίο του ταξίδι πέταξε την περασμένη Κυριακή ο Υποπτέραρχος (Ι) Ηλίας Καρταλαμάκης. Γεννημένος το 1916 στη Λιβαδειά, ήταν ένας από τους τελευταίους βετεράνους του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου με πλούσια δράση στην Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή, την Ιταλία και ξανά στην Ελλάδα την περίοδο του Εμφυλίου, πριν αναλάβει σημαντικές διοικητικές θέσεις σε εθνικό και ΝΑΤΟικό επίπεδο, μέχρι την απροσδόκητη και άδικη αποστρατεία του το 1968.
Από τη δεκαετία του 1980 και έπειτα ασχολήθηκε συστηματικά με τη συγγραφή βιβλίων, έργο που αναγνωρίστηκε όχι μόνο από την Ακαδημία Αθηνών, η οποία το βράβευσε, αλλά και από τους συναδέλφους του και τους φίλους της αεροπορίας. Είχαν βέβαια προηγηθεί, αρκετά χρόνια πριν, τα Μέσα από το Σκοπευτικό μου και Εφόρμησις Αετών, τα οποία είχε γράψει μέσα στον πυρετό των μαχών του Β' ΠΠ και του Εμφυλίου αντίστοιχα, ενώ το συγγραφικό του κύκλο ολοκλήρωσε η έκδοση του τόμου Ο Γολγοθάς ενός Αεροπόρου του 2008. Ο Ηλίας Καρταλαμάκης, ο Αεροπόρος, όπως του άρεσε απλά να συστήνεται είχε αφοσιωθεί στο σκοπό της ζωής του, που είχε ονειρευτεί ακόμη και πριν κάνει τα πρώτα του φτερουγίσματα στους ουρανούς του Ναού των ωραίων μελλοθανάτων στη Σχολή Αεροπορίας, όπως έκλεινε ο ίδιος τον επίλογο του τελευταίου του βιβλίου.
Στους νεότερους αφήνει σημαντική κληρονομιά, όχι μόνο την πλούσια αεροπορική και συγγραφική του δραστηριότητα, αλλά και τις αξίες με τις οποίες πορεύτηκε στην επαγγελματική και κοινωνική του ζωή και την αγάπη με την οποία υποδεχόταν κάθε φίλο της Πολεμικής Αεροπορίας που διψούσε να μάθει για την ιστορία της.

ptisidiastima.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: