Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Απολαυστικές Φωτό από την Πτήση μας στο Σαντομέρι την Κυριακή 14/4/13

Kαι μία πρόσκληση για το επόμενο ΣΚ! (Διαβάστε παρακάτω)

Μερικές φωτό που τράβηξα από την πτήση μας χθες Κυριακή στο μαγικό καταπράσινο Σαντομέρι. Τελικά για Αίγιο στον Κολοκοτρώνη λέγαμε αλλά Σαντομεράκι μας βγήκε μιας και προς τα βόρεια είχε μπει δυνατός δυτικός και έκλεινε και ο καιρός. Δεν πειράζει όμως όλα σε απόσταση 25λεπτου είναι και το καθένα ξεχωριστό και πανέμορφο.

Να πω μόνο ότι απογειωθήκαμε από την καινούργια απογείωση η οποία είναι σε καλύτερη κατάσταση από πέρυσι γιατί το χαλικάκι έχει δέσει και δεν γλυστράει πια. Επίσης η καινούργια απογείωση βοηθάει όταν έρχεται και λίγο από βορειοδυτικά ο καιρός γιατί στην παλιά είχαμε πρόβλημα με το βραχάκι δεξιά που ήταν υπήνεμο στο βορειοδυτικό.
Από εκεί και πέρα το top landing που έκανα για να πάρω τη μηχανή ήταν πολύ άνετο με τον άνεμο να βγαίνει εντελώς κόντρα στο ανεμούριο της απογείωσης (στον αέρα το gps έδειχνε 10-15 χλμ βορειοδυτικό) κι έτσι μετά από μερικές δοκιμαστικές διελεύσεις από επάνω γιατί δεν είχα ξανακάνει εκεί, επέλεξα προσγείωση από βόρεια προς νότια ακριβώς πάνω στον δρόμο (βλέπε και φωτό πιο κάτω).

Κατά τα άλλα η μέρα ήταν πολύ ήσυχη με θερμικά μέχρι +4 περίπου που σε πηγαίνανε χαλαρά πάνω από την κορυφή του βουνού περίπου στα 1100 -1200μ. Ο Χρήστος ο Μπακούνης έφυγε κάποια στιγμή με περιπου 1400μ από τις Πόρτες νότια του βουνού προς Ερύμανθο και από ότι έμαθα πήγε μέχρι Καλέτζι και επέστρεψε μέχρι τα μισά περίπου στο χωριό Βάλμη.

Να πω ακόμα ότι το επόμενο ΣΚ 20/21 Απριλίου (όπου και κανονικά ήταν να γίνει ο αγώνας μας στα Καλάβρυτα και αναβλήθηκε) η Λέσχη Αλεξιπτώτου της Πάτρας θα εκδράμει μαζικά στο Σαντομέρι το Σάββατο και στο Καλέτζι την Κυριακή. Διαμονή προαιρετικά με σκηνές στο Σαντομέρι το Σάββατο το βράδυ. Το ανακοινώνουμε κι εδώ και στο fb γιατί είναι πολλοί οι φίλοι από μακριά που μας έχουν πει ότι θέλουν να έρθουν να πετάξουν και είναι μία καλή ευκαιρία αυτή. Τελικό οκ λογικά θα βγει προς την Πέμπτη για να δούμε τι θα πει κι ο καιρός! Μείνετε συντονισμένοι!

Ανεβάζω μερικές φωτογραφίες εδώ και ολόκληρο το άμπουμ μπορείτε να το δείτε στην σελίδα μας στο fb : Πτήσεις Ομπλός & Σαντομέρι 13&14/4/13










2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/4/13 13:32

    ομορφο ανοιξιατικο σαντομερι! ωραιες φωτο βαγγελακη. πως και τα καταφερες και ξεφυγες κυριακατικα?τι ιστοριες με δρακους σκαρφιστηκες?αλεκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έβαφα το σπίτι μέχρι τις 2:30.....
    το αφεντικό έμεινε πολύ ευχαριστημένο...!!!!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε το εδώ..!: