Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Glider Landing in Thunderstorm.....!

UPDATED
 Η προσγείωση που θα δείτε έγινε κατά τη διάρκεια του U.S. Sports Class Nationals το 2007, όταν μία  καταιγίδα ξέσπασε ξαφνικά και ανάγκασε τα ανεμόπτερα που έπαιρναν μέρος στον αγώνα να προσγειωθούν μέσα σε ιδαίτερα αντίξοες συνθήκες.
Το ανεμόπτερο που θα δούμε προσγειώνεται υπό συνθήκες ιδιαίτερα χαμηλής ορατότητας και υπό δυνατή βροχόπτωση, πετώντας μέσα στα ισχυρά καθοδικά ρεύματα της καταιγίδας. Ίσως έτσι να εξηγείται η ιδαίτερα μεγάλη ταχύτητα προσέγγισης για προσγείωση και η μεγάλη κλίση -για να επιτευχθή η ταχύτητα- ώστε να διατηρηθεί ένας στοιχειώδης έλεγχος.
Ωστόσο, και επειδή η σχέση μου με τα Ανεμόπτερα είναι κάπως μικρή και η φυσιολογία της συγκεκριμένης πτήσης είναι οριακή, θα ήταν ευχής έργον να ακούσουμε και να φιλοξενήσουμε κρίσεις και απόψεις και από τους έμπειρους Ανεμοπόρους της παρέας...!

Για την ιστορία να πούμε ότι πιλότος και ανεμόπτερο βρέθηκαν σώοι στο έδαφος και το ανεμόπτερο είχε μόνο μερικά σημάδια από το γρασίδι (από τα σχόλια του βίντεο στο you tube)

During a glider landing at CCSC a thunderstorm blew in forcing gliders to land. This was hairy stuff. No ILS, no instrument system.



Από τον Ανεμοπόρο και εκπαιδευτή της Ανεμολέσχης Αθηνών (ΑΝΛΑ) Παναγιώτη Μπρούμα: 

 Panagiotis Broumas: με δεδομένο τη μικρή ορατότητα αλλά και τη μεγάλη ταχυτητα προσέγγισης το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι φοβήθηκε μη βγει εκτος διαδρόμου και βουτηξε να προσγειωθεί γρηγορα, αυτο αύξησε κι αλλο τη ταχύτητα και σαν τελευταια λύση προσπάθησε να στρίψει για να μην βγει εκτος αεροδρομιου, με αποτέλεσμα να βρει το φτερο στο έδαφος και το ground loop

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: