Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Φωτογραφίες από την Αερομεταφορά του UAV Sperwer του ΕΣ που έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Αγία Ευθυμία

 Αναδημοσιεύουμε εκτός από τις αποκλειστικές φωτογραφίες της αερομεταφοράς του UAV Sperwer του ΕΣ από ελικόπτερο CH-47 Chinook και το σχετικό κείμενο του blog.agiathimia.com από την ημέρα του συμβάντος το οποίο  αν μη τι άλλο εμπεριέχει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία.

 Το ίδιο το Αερόχημα πάντως στην μεγέθυνση  δεν δείχνει να έχει κάποιο εμφανές σημάδι ζημιάς ενώ και οι τρεις αερόσακοι που βοηθούν στην ομαλή του προσγείωση με το αλεξίπτωτο ανάκτησης διακρίνονται να έχουν αναπτυχθεί κανονικά.

Πτώση (ή ανώμαλη προσγείωση) μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Αγία Ευθυμία

Μια παρέα Αγιοευθυμιωτών που ξενύχταγαν, είδαν, στις 3.30 τα ξημερώματα σήμερα, ένα ιπτάμενο αντικείμενο που ο ήχος του έμοιαζε με ελικοπτέρου να κατευθύνεται από την περιοχή του Γαλαξιδίου προς την περιοχή της Αγίας Ευθυμίας. Αφού έκανε κάποιους κύκλους πάνω από το χωριό και προς την περιοχή του βουνού, έστριψε προς τα ανατολικά και όταν έφτασε λίγο έξω από τα τελευταία σπίτια του χωριού, προς την περιοχή Κούμπλας, ακούστηκαν κάποιοι ήχοι σαν να έσβησε και να άναψε ξανά η μηχανή του, έχασε ύψος και έπαψε να είναι ορατό. Διαπιστώθηκε ότι ήταν ένα μη επανδρωμένο σκάφος του Στρατού, γαλλικής κατασκευής, με ειδικές συσκευές ανίχνευσης, το οποίο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες είχε διαθέσει ο Στρατός στην ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να βοηθηθεί στην έρευνα που πραγματοποιεί για τον εντοπισμό των πέντε επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών. Είχε καταπέσει ή προσγειωθεί στην περιοχή Κούμπλας, λίγο έξω από την Αγία Ευθυμία.
Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV εκτοξεύεται από ειδικό όχημα, είναι τηλεκατευθυνόμενο και έχει πτητική εμβέλεια από 15-30 χιλιόμετρα. Στη συνέχεια, η προσγείωσή του γίνεται με αλεξίπτωτο. Έχει μήκος περίπου 4 μέτρα και το βάρος του είναι 300-350 κιλά. Τα μικρά αυτά αεροσκάφη έχουν την δυνατότητα ενσωμάτωσης σειράς συσκευών, όπως κάμερες για κατόπτευση χώρων, συσκευές εντοπισμού στίγματος κινητών και υποκλοπής συνομιλιών.
Ευτυχώς το αεροσκάφος δεν έπεσε σε κάποιο σπίτι μιας και σε σχετικά κοντινό σημείο υπάρχει σπίτι που είχε κόσμο. Οι γνώμες για το αν υπήρξε πτώση του αεροσκάφους ή προγραμματισμένη προσγείωση διίστανται. Το σίγουρο είναι ότι η προσγείωση ομαλή ή ανώμαλη δεν έγινε σε κατάλληλο σημείο. Έτσι, έχει επιστρατευθεί ελικόπτερο τύπου Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού προκειμένου να το μεταφέρει από το σημείο που βρίσκεται.blog.agiathimia.com
 ------------------------------
*Τις φωτογραφίες δημοσίευσε κατ' αποκλειστικότητα το blog.agiathimia.com 
και τις είδαμε μέσω του παντα ενημερωμένου http://yened.wordpress.com
 ----------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: