Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Grumman G.164G Ag-Cat - Τα τελευταία Διπλάνα της Π.Α. εκποιούνται. Έκκληση να μείνουν δύο στο Μουσείο της Π.Α.! VIDEO

www.hellasarmy.gr
Τα G.164 A/G παρελήφθησαν στα μέσα της δεκαετίας του '70, εντάχθηκαν στη δύναμη της 359 ΜΑΕΔΥ και χρησιμοποιήθηκαν σε αποστολές αεροψεκασμού (μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90) και αεροπυρόσβεσης.
Τα αεροσκάφη μέχρι το 2011 που πετούσαν είχαν μεγάλο δείκτη διαθεσιμότητας και επιτελούσαν πλήρως το έργο τους, την έγκαιρη επέμβαση, πριν η φωτιά γίνει μεγάλο μέτωπο.
Για τον λόγο αυτό, οι φωτιές που έσβηναν τα αεροπλάνα Grumman, ποτέ δεν γίνονταν είδηση, διότι συνήθως περιορίζονταν έχοντας κάψει λίγα μόνο στρέμματα. Σε περίπτωση δε, που η φωτιά ήταν μεγάλη τότε την δόξα της δημοσιότητας την έπαιρναν τα μεγαλύτερα αεροσκάφη που έχουν ρόλο καταστολής, αλλά επιχειρούν συνήθως σε πλήρως εξελιγμένο μέτωπο. Κάτι που τραβάει τις κάμερες των τηλεοπτικών δελτίων, περισσότερο από μια μικρή φωτιά, που κάποιοι με την έγκαιρη επέμβαση τους την απέτρεψαν…. από το να γίνει είδηση.
Έτσι τα Grumman απογειώνονταν πρώτα, και αν η φωτιά δεν περιοριζόταν έγκαιρα, τότε καλούνταν τα μεγαλύτερα αεροσκάφη. Τα ποσοστά επιτυχίας ήταν μεγάλα, μιας και η φωτιά στο ξεκίνημα της σβήνει ακόμα και με λίγα λίτρα νερό. Ήταν λοιπόν με αυτήν την λογική αεροσκάφη πρώτης γραμμής.
http://pa-info.net
 Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε ένα πολύ σημαντικό σχόλιο που άφησε στo φιλικό μας  http://www.aviationlive.org ο συγγραφέας-ερευνητής Θέμης Βρανάς με αφορμή την είδηση της εκποίησης των AG-CAT :

Θέλω γεμάτος απογοήτευση και αγανάκτηση να τονίσω ότι ο δημοσιευθείς πίνακας ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΩΝ AG-CAT. Αυτό σημαίνει ότι με την πώλησή τους δεν θα μείνει ΚΑΝΕΝΑ στην Ελλάδα, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΜΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ!
 Θέλω να θέσω δύο πολύ κρίσιμα ερωτήματα: Πριν κοινοποιηθεί ο παραπάνω πίνακας ενημερώθηκε το Μουσείο ΠΑ; Του δόθηκε η δυνατότητα να επιλέξει τουλάχιστον δύο Ag-Cat για να τα εντάξει στη συλλογή του;
Είναι εξωφρενικό και απαράδεκτο να εξαφανίζουμε μόνοι μας, με τα ίδια μας τα χέρια, τις ψηφίδες που απαρτίζουν την Αεροπορική μας Ιστορία.
 Φέτος ΧΑΘΗΚΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ από την Ελλάδα το τελευταίο Stearman του Σμήνους Ανθελονοσιακού Πολέμου και δεν ίδρωσε το αυτί κανενός. Πάμε να επαναλάβουμε το ίδιο ΕΓΚΛΗΜΑ κατά της Αεροπορικής Ιστορίας της Ελλάδας και με τα Ag-Cat;
 Όποιος, φίλοι μου, έχει τη δυνατότητα, ας προωθήσει αυτές τις παρατηρήσεις στο ανώτερο δυνατό επίπεδο στην ΠΑ, γιατί σίγουρα ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΝΟΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

 Βίντεο: 
G-164A Grumman AgCat - Δείτε τα πανέμορφα Διπλάνα της ΠΑ - όταν πετούσαν ακόμα - μαζί με τα PZL, να δίνουν τα ρέστα τους!!!!!
G-164A AgCat Grumman & PZL M-18BS Dromader ...in top flying 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: