Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

"Knock on the roof" - Όταν ο ηθικότερος στρατός του κόσμου χτυπάει τη Γάζα.


Η μέθοδος Τσαχάλ (Tsahal) επινοήθηκε από κάποιο ''μεγάλο'' Ισραηλινό μυαλό για να ανακουφίσει τη συνείδησή του επιτιθέμενου στα μάτια και της παγκόσμιας κοινής γνώμης.
Μια ρίψη ρουκέτας μικρής σχετικά ισχύος στο παλαιστινιακό σπίτι-στόχο έτσι ώστε να προειδοποιήσει τους ενοίκους του ότι πρόκειται να γίνει σκόνη μέσα στο λεπτό που ακολουθεί… Προλαβαίνουν δεν προλαβαίνουν να τρέξουν και να απομακρυνθούν.. (με τους γείτονες να βιντεοσκοπούν).
 Παρόμοιες προειδοποιήσεις γίνονται και με τηλεφωνικές κλήσεις ή με γραπτά μηνύματα στα τηλέφωνα των ενοίκων. Ο μεγάλος αδελφός του Ισραήλ δείχνει να είναι παντού.
Σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις έχει αναφερθεί ότι οι γείτονες ανέβηκαν στην ταράτσα του σπιτιού-στόχου σαν μία ανθρώπινη ασπίδα ώστε οι Ισραηλινοί που τους έβλεπαν μέσα από τα ηλεκτροοπτικά συστήματα που είχαν στοχοποιήσει το σπίτι να μην κάνουν πράξη την απειλή τους. Ο ηθικότερος στρατός του κόσμου όμως δεν μάσησε,το κουμπί πατήθηκε και η περιοχή, τα νοσοκομεία και οι οθόνες μας γέμισαν με εικόνες φρικτές ακόμα και μικρών παιδιών που μας στοιχειώνουν, ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε.
Και η Hamas από την άλλη μεριά, να ρίχνει τις ρουκέτες της, (οι οποίες κατά 90% αναχαιτίζονται ) προκαλώντας το Ισραήλ να εισβάλλει έχοντας ετοιμάσει -και πάλι- την ενεργητική της άμυνα μέσα στον αστικό ιστό για άλλη μια φορά, πάνω στα διδάγματα του προηγούμενου πολέμου στο Λίβανο το 2006, όπου το Ισραήλ τα βρήκε σκούρα με τη Χεσμπολάχ.
Για την τεράστια - τεράστια καταστροφή σε υποδομές, για τους 1100 νεκρούς Παλαιστίνιους έναντι μόλις 15 Ισραηλινών την τελευταία φορά που επαναλήφθηκε το ίδιο σκηνικό μόλις το 2008 κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται. Και η χαμένη -Παλαιστινιακή- ζωή συνεχίζεται.

Prior to striking a building in the Gaza Strip, the IDF warns its inhabitants using a procedure called "Knock on the roof," in which forces fire a small mortar at the target to indicate the imminent attack and signal those inside to flee before hitting it with full force

Israel Mortar Hitting Roof of Gaza Building To Warn of imminent Israeli Strike 

 

 

 Και κάτι ακόμα άσχετο αλλά ιδιαιτέρως σχετικό..

Στις 11 Ιουλίου πριν ελάχιστες ημέρες δηλαδή, η ΠΑ και τα πληρώματα των Super Puma της 384 Μ.Ε.Δ. διέσωσαν μία ακόμα ομάδα παράνομων μεταναστών που είχαν ναυαγήσει στα ανατολικά σύνορα. Το βίντεο αναρτήθηκε χθες και μπορείτε να δείτε την εξαιρετική προσπάθεια αυτών των παιδιών που ανήκουν τόσο στην ΠΑ όσο και στο Λιμενικό (οι διασώστες).
 Με μεγάλη μου λύπη διάβασα σχόλια του τύπου ''έρχονται να μας σφάξουνε'', ΄΄αφήστε τους να πνιγούν και άλλα παρόμοια''.
Για να καταλάβουμε κάτι βρε παιδιά, εντάξει η χώρα μας η Ελλάδα σίγουρα (ίσως και η Ευρώπη γενικότερα) δεν αντέχει άλλη παράνομη μετανάστευση για πολλούς λόγους που δεν είναι άλλωστε και του παρόντος να αναλυθούν εδώ. Τελεία.
 Πείτε όμως εσείς που τα γράψατε αυτά, αν είσαστε εσείς στη θέση τους, αν είχε τύχει να γεννηθείτε όχι στην Πάτρα, όχι στην Αθήνα, όχι στη Θεσσαλονίκη αλλά...
Αν είχατε γεννηθεί σε μια τεράστια πλέον περιοχή του κόσμου που βρίσκεται δίπλα μας, εκεί όπου τα κεφάλια δεν δείχνουν πλέον να μένουν και τόσο καλά στερεωμένα στη θέση τους, εκεί όπου οι απίστευτες σφαγές γίνονται τώρα χωρίς καν τις όποιες συνοπτικές διαδικασίες, ακόμα και αν δεν έχεις ενοχλήσει απολύτως κανέναν. Εκεί όπου οι γυναίκες βιάζονται και ξεκοιλιάζονται ανηλεώς, όπου τα αγόρια στρατολογούνται και όπου τα κορίτσια απάγονται για να ''εξυπηρετούν'' κατά βούληση και καθημερινά τους ηθικότατους αυτούς μαχητές του Αλλάχ.
Πείτε μου εσείς που τα γράψατε αυτά ή που τα σκεφτόσαστε, αν είσαστε εσείς εκεί, εσείς αν είχατε εκεί μία οικογένεια, αν είχατε μικρά παιδιά τί θα κάνατε? Δεν χρειάζεται να απαντήσετε. Ούτε εσείς ούτε εγώ. Είναι ρητορικό το ερώτημα..

 

Διάσωση Λαθρομεταναστών ΒΔ της Σάμου - 11/7/2014

  Διάσωση Λαθρομεταναστών ΒΔ της Σάμου - 11/7/2014 from Hellenic Air Force on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: