Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Σάββατο 31 Ιουλίου 2010

Cheerful old good French of video - with what began paragliding in France?

Super Max2 

Ο παλιός καλός Μax με τα αθάνατα αλεξίπτωτα που πετάγαμε κάποτε τα Ailes De K..

Αυτό το ΣΚ πετάμε στην Πούντα. Καλό Σαββατοκύριακο...

O Filos Apo To Mexico.. a true story. Authored by Mr Apostolos J Mavrothalassitis

O Filos Apo To Mexico

a true story

Authored by Mr Apostolos J Mavrothalassitis
Introduction by Mrs. Dimitra Odria
Revised by Mr. Nikos G Moschonas

This book is written in the Greek language.
The Friend From Mexico.
Hello, my name is Apostolos and I was born again at 6 February 2009 in a clinic in Mexico.
These are the somewhat intense memories from the first one and a half month of my life.
The author had a mid-air collision with a fellow competitor at 10,000ft while participating in the 2009 World Paragliding Championships in Mexico, as a member of the Greek National Team. Two thirds of the book describes his struggle while the others thought that he was in induced coma, and the rest of the book, the key events while in intensive care unit and until his repatriation to Greece.

About the author:
Apostolos loved flying with paragliders for more than 20 years. He is four times Greek Champion, and participated in various international competitions as a member of the Greek National team.
His last competition and flight was in the 2009 World Paragliding Championships in Mexico, where after a mid-air collision he spend 1.5 months in Intensive Care Unit and survived against the odds. He can no longer use his legs, and moves in a wheelchair.
Πηγή: https://www.createspace.com
-----------------------------------------
 Update:
Δείτε την σελίδα και στα Ελληνικά :

Ο ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΞΙΚΟ - του Απόστολου Μαυροθαλασσίτη ...

Ευχαριστούμε τον Απόστολο που μας την υπέδειξε με το μύνημα παρακάτω..
----------------------------
Συγχαρητήρια Απόστολε 
και μια πολύ καλή επιτυχία ευχόμαστε και σ΄αυτή την προσπάθεια..!!!

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Μία ακόμα φωτογραφία από Παραπέντε της Πούντας στο ''Η Ελλάδα Από Ψηλά''


Δείτε όλα τα σχόλια στο http://www.facebook.com

Ευχαριστούμε πολύ για άλλη μια φορά την ''Ελλάδα Από Ψηλά''

Πετώντας Καλάβρυτα έως Ναύπλιο - Διάσχιση Αργολικού κόλπου από τον Χρήστο Μπακούνη! - Ανανέωση: Περιγραφή Χρήστου Μπακούνη

 Άλλη μια μεγάλη και ασυνήθιστη πτήση βγήκε στην Πελοπόνησσο χθες Κυριακή για πρώτη φορά στα χρονικά.
Ο αγαπητός φίλος και εκπαιδευτής της Λέσχης Αλεξιπτώτου Πλαγιάς της Πάτρας Χρήστος Μπακούνης απογειώθηκε χθες Κυριακή το μεσημέρι από την κορυφή σχεδόν του Χελμού στα 2100 μέτρα στα Καλάβρυτα (το leonardo αναγνωρίζει την κοντινότερη απογείωση που είναι η Αγία Λαύρα) και προσγειώθηκε μετά από πτήση τριών ωρών και σαράντα λεπτών στο Ναύπλιο, διασχίζοντας με ύψος τον Αργολικό κόλπο και βέβαια γίνεται ο πρώτος Αλεξιπτωτιστής Πλαγιάς στην Ελλάδα που πέταξε πάνω από το Μπούρτζι..!!

ProBASE Beach Boogie - SYMI Greece - August 20-22 / 2010


Περισσότερα στο www.probaseworldcup.com/news
  και στο www.facebook.com/event

Stormy skies ..


Mια σειρά από απίστευτες φωτογραφίες...
Μπορείτε να τις δείτε στο http://www.boston.com/bigpicture/2010/07/stormy_skies.html

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

H φωτογραφία μας με το πεδιλάκι στο ''Η Ελλάδα Από Ψηλά''!!


Δημοσιεύθηκε στο προφίλ του ''Η Ελλάδα Από Ψηλά'' στο facebook χθες Τρίτη το βράδυ και έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα πάνω από 100 ''likes'' και αρκετά πολύ ωραία σχόλια τα οποία μπορείτε να τα δείτε εδώ.
Η σελίδα έχει πλέον ξεπεράσει τους 55,000 φίλους!
Μια μικρή διαφήμιση για το παραπέντε...
Ευχαριστούμε πολύ την σελίδα ''Η Ελλάδα Από Ψηλά'' 
------------------------------

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Άλλη μια καταπληκτική φωτογραφία της Πάτρας και της Γέφυρας από - πολύ - ψηλά!

Πρόκειται για άλλη μία από τις πολύ ωραίες εναέριες φωτογραφίες που δημοσιεύει καθημερινά η σελίδα ''Η Ελλάδα από Ψηλά'' στο facebook. 
H συγκεκριμένη φωτογραφία ανήκει στον κ Β. Ποργιάζη.

Έρευνες για ''αγνούμενο Ανεμοπτεριστή΄΄ στην θαλάσσια περιοχή της Αντίκυρας Βοιωτίας - Ανανέωση - Τελικά το ''Ανεμόπτερο'' ήταν ''μπαλόνια''

Πρώτη Ανάρτηση Δευτέρα 12:00 βράδυ:

Άλλο  ένα περιστατικό λάθους συναγερμού έχουμε από ότι φαίνεται σήμερα με τις  αρχές να ψάχνουν κάποιον ''αγνοούμενο ανεμοπτεριστή'' στην Θαλάσσια  περιοχή της Αντίκυρας Βοιωτίας.
Σύμφωνα πάντα και με την ενημέρωση που είχαμε από την ευρύτερη περιοχή δεν αγνοείται κάποιος συνάδελφος αλεξιπτωτιστής πλαγιάς ενώ και οι πολύ δυνατοί άνεμοι που έπνεαν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή ήταν γενικά απαγορευτικοί για πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς πράγμα που μειώνει πολύ σημαντικά και την πιθανότητα να πρόκειται και για κάποιον τουρίστα Αλεξιπτωτιστή.
Διαβάστε ολόκληρη την ανάρτηση..

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Υπό έλεγχο οι φωτιές στα βόρεια της Πάτρας. Μεγάλη η κινητοποίηση των εναέριων μέσων στην Αχαία αυτό το ΣΚ.

 Τελικά κάποιοι δουλεύουν σε αυτή τη χώρα..
Υπό έλεγχο έχουν τεθεί σήμερα Δευτέρα οι αλεπάλληλες πυρκαγιές που δοκίμασαν το Σαββατοκύριακο την Αχαία. Πολύ μεγάλη ήταν ειδικά χθες Κυριακή η κινητοποίηση των εναέριων μέσων πυρόσβεσης για τις διαδοχικές πυρκαγιές στο Κάτω Καστρίτσι και στο Πλατάνι του Δήμου Ρίου.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες και το βίντεο..

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Συντριβή Καναδικού CF-18 Hornet μπροστά στις κάμερες..

 Είναι από τις φορές που λέμε πως μόνο ο θεός και ο Martin Baker (εκτινασσόμενα καθίσματα) μπορούν να κάνουν την διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου.
 Λίγα μόνο δευτερόλεπτα πριν το αεροπλάνο του προσκρούσει στο έδαφος, ο πιλότος Brian Bews κατάφερε να εκτιναχθεί χάρη στο κάθισμά του.

Ο 36χρονος πιλότος της Royal Canadian Air Force που έπαιρνε μέρος σε επίδειξη στο Lethbridge County Αirport επιχείρησε ένα τολμηρό χαμηλό πέρασμα με μικρή ταχύτητα  και με μεγάλη γωνία προσβολής από ότι βλέπουμε στα σχετικά βίντεο, πάνω από το αεροδρόμιο, όταν το CF-18 Hornet σε μια μικρή αργή στροφή προς τα δεξιά  φαίνεται να χάνει την στήριξή του και να πέφτει.

Ωστόσο, χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά του ο Bews κατάφερε να εκτοξευτεί από το πιλοτήριο ενώ βρισκόταν μόλις 30 μέτρα από το έδαφος τη στιγμή που πίσω του μια τεράστια μπάλα φωτιάς κατάπιε το αεροπλάνο του. Ο 36χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και αναρρώνει μετά από τραύματα που του προκάλεσε η ανώμαλη προσγείωση αφού το αλεξίπτωτο τον έσυρε για αρκετά μέτρα.
Δείτε τα 2 βίντεο στην σελίδα που ακολουθεί..

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Η ανανεωμένη ιστοσελίδα του Ανδρέα Μέρελη..

Μια πολύ ωραία ιστοσελίδα βγήκε πρόσφατα στον αέρα του διαδικτύου. Πρόκειται για την ανανεωμένη ιστοσελίδα του πατρινού εκπαιδευτή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς και αγαπητού φίλου Ανδρέα Μέρελη.
Την σελίδα έχει επιμεληθεί ο μάστορης στο συγκεκριμένο είδος Αντώνης ''skifun''.
Mπορείτε να δείτε την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Ανδρέα στη διεύθυνση http://www.merelis.info/  και βέβαια θα την βρίσκετε και στο paragliding training στην μπάρα αριστερά.

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Νiviuk artik review - Pen drive, quick guide

*Newsletter από την www.cloudbase.gr

news23072010.jpg
  • Στο γερμανικό περιοδικό Thermik υπάρχει αφιέρωση στο niviuk Artik2 όπου δίνουν έμφαση στην αρμονία, τον άμεσο χειρισμό την ασφάλεια αλλά και την ποιήτητα των υλικών. Μπορείτε να δείτε το άρθρο στα γερμανικά εδώ 
    • Κάθε νέο αλεξίπτωτο Niviuk θα συνοδεύεται από ένα stick με το manual και τον κατάλογο προϊόντων niviuk το οποίο εύκολα θα μπορεί να αναβαθμιστεί από την ιστοσελίδα της Niviuk.

      Fly low - Hit hard ..

      Φωτογραφίες του παγκοσμίου φήμης φωτογράφου Katsuhiko Tocunaga από τα μαχητικά που επιχειρούν από τις 335 Μοίρα Τίγρης και 336 Μοίρα Όλυμπος της 116 Πτέρυγας Αράξου.

      Είναι τα ολοκαίνουργια F-16 Blk52+ Adv και φυσικά τα αθάνατα A-7E Corsair ΙΙ τα επονομαζόμενα και SLUF - Short Little Ungly Fellow
      δηλαδή Kοντός Μικρός Άσχημος Φιλαράκος
      ή και αλλιώς .. Short Little Ungly Fucker
      το τελευταίο μεταφράστε το μόνοι σας..!!
      Δείτε περισσότερες φωτό και πληροφορίες..

      Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

      Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΑ... EXTREME SPORTS

      Ρεπορτάζ : Πέτρος Στεφανής
      (από ΤΑ ΝΕΑ)
      «Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων, τα αεραθλήματα είναι απολύτως ασφαλή. Και στο εξωτερικό, αιωρόπτερα, ανεμόπτερα, αλεξίπτωτα, παραπέντε, ελικόπτερα και υπερελαφρά αεροσκάφη καταγράφουν μόλις ένα-δυο θανατηφόρα ατυχήματα κάθε χρόνο. Κι αυτά πάλι θα μπορούσαν να αποφευχθούν...». Oι δύο νεκροί πιλότοι, εκπαιδευτής και εκπαιδευόμενος, στο...
      μονοκινητήριο υπερελαφρό αεροσκάφος που κατέπεσε το βράδυ της 29ης Ιουνίου στο Αίγιο, ήταν και στατιστικά η εξαίρεση στον κανόνα. Οι άνθρωποι των αιθέρων επιμένουν πως η γοητεία από τα ψηλά παραμένει μοναδική. Λάτρεις των τολμηρών εναέριων δραστηριοτήτων το ξεκαθαρίζουν- κι ας ακούγεται οξύμωρο λίγες μέρες μετά την πρόσφατη τραγωδία-, πως τα πράγματα εκεί στα ψηλά δεν είναι δα και τόσο τρομακτικά, όπως ίσως φαντάζουν στα μάτια των περισσότερων στη... γη.

      Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

      ADRENALINA SPLASH 2010

      Καταπληκτικός αγώνας και βίντεο από την Ιταλία.
      Νομίζω ότι κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα, σε λίμνη εννοείται με γλυκό νερό, θα είχε πολλές συμμετοχές και μεγάλο ενδιαφέρον..!
      Ένα δροσερό θέαμα για καλό Σαββατοκύριακο!



      Το είδαμε στο http://hobbyparapendio.blogspot.com/

      Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

      Δύο περιστατικά, ένα με υπερελαφρό κι ένα με ελικόπτερο Robinshon, είχαμε σήμερα...

      Αίσιο τέλος ευτυχώς..!
      *Αντιγράφω από το: peiratikoreportaz.blogspot.com

      Δυο περιστατικά, από αυτά τα λεγόμενα μονόστηλα στις εφημερίδες - γιατί έχουν αίσιο τέλος (τελικά μόνο τα κακά μαντάτα γίνονται μεγάλα θέματα) έγιναν σήμερα, και ανάγκασαν τους ένστολους “δημόσιους υπάλληλους” να τρέχουν και πάλι.
      Το πρώτο χρονικά ήταν η κινητοποίηση για τη διάσωση ενός Γάλλου με υπερελαφρό αεροσκάφος (ultra light) ο οποίος είχε όρεξη για βόλτα, αλλά δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις που του έγιναν. Αποτέλεσμα ήταν να τρέχουν για να τον βρουν δεκάδες άνθρωποι, με ελικόπτερα και πλωτά κι αυτός να απολαμβάνει το καφεδάκι του στην Τουρκία.

      Devil's Boys on the Flying Sheets ..

      Paragliding in Slovenia 1990..



      Το είδαμε στο vololiberokirkmaynard.blogspot.com

      Φωτογραφία από χτύπημα κεραυνού σε αεροπλάνο.. a very lucky miss..!

      Lightning Strike Damage ... 

      Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

      Paragliding S.I.V. Trihonida lake, Greece 10-11/6/2010

      Ένα πολύ ωραίο βιντεάκι του Άρη Κολιάκου από το S.I.V. που διοργάνωσαν στο Πετροχώρι, σε μια καταπληκτική περιοχή, στη λίμνη Τριχωνίδα οι σχολές No Borders και Fly & Fun



      Mπορείτε ακόμα να δείτε τις καταπληκτικές φωτογραφίες του Χάρη Χριστόπουλου στο  www.paramotor.gr/forum

      Γιώργης Παπουτσάκης +13-6-2010




      Η φωτογραφία και το βίντεο είναι του Γιάννη Σκαρπαθιωτάκη.

      Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

      Τρία μικρά Videos από τις πτήσεις στην Πούντα το ΣΚ...


      Δείτε τα βίντεο στην σελίδα που ακολουθεί..

      Φωτογραφία της Ιτέας από ψηλά.. Του Λάζαρου Μήτση!

      Μια πολύ ωραία φωτογραφία δημοσίευσε χθες η εξαιρετική σελίδα ''Η Ελλάδα από ψηλά'' στο facebook. Πρόκειται για μια πολύ ωραία φωτογραφία της Ιτέας στο νομό Φωκίδος τραβηγμένη από αεροπλάνο όπως άλλωστε και όλες οι καταπληκτικές φωτογραφίες που δημοσιεύει η συγκεκριμένη σελίδα για την οποία βέβαια έχουμε ξαναμιλήσει και στο παρελθόν και που πλέον έχει ξεπεράσει τους 52.000 φίλους.
      Το καινούργιο στοιχείο στην συγκεκριμένη φωτογραφία είναι ότι έχει τραβηχτεί από ένα από τα καλύτερα παιδιά και της Αθηναικής παραπεντοπαρέας τον Λάζαρο Μήτση, ο οποίος από ότι μαθαίνω πρόσθεσε λίγη ακόμη δύναμη στα ''φτερά'' του.
      Λάζαρε συγχαρητήρια, καλή συνέχεια και καλές προσγειώσεις σε κάθε σου πτήση!
      ----------------------
      Πηγή: Η Ελλάδα από ψηλά

      Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

      Το κάτι άλλο.. Πετώντας στην παραλία της Πούντας το ΣΚ..! Photos & Videos

      Καταπληκτικό καιρό μας έκανε στην παραλία της Πούντας στο Διακοφτό αυτό το Σαββατοκύριακο.
      Πτήσεις και κυκλωματάκι στα θερμικά, παιχνίδι πάνω στο βουνό για όση ώρα θέλει ο καθένας, προσγείωση στην παραλία και αμεσως μετά βουτιές σε μια θαλασσα κρυστάλλινη. 
      Είναι ένα μέρος που  πραγματικά δεν παίζεται για το καλοκαίρι και τα Σαββατοκύριακά μας εκεί είναι σαν διακοπές. Είχα να πετάξω στην Πούντα από πέρυσι τον Αύγουστο και μπορώ να πω ότι μου έλειπε. Αυτό το ΣΚ τελικά ο δυτικός άνεμος υποχώρησε κι έδωσε τη θέση του σε έναν ελαφρύ βορειανατολικό που ήταν ότι πεις για ανεμοπορία ψηλά πάνω από την απογείωση, πτήση όσο θέλεις μέσα - πάνω από τη θάλασσα και προσγείωση στην παραλία.
      Eγώ έκανα τρεις πτήσεις αλλά κάποιοι έκαναν πολύ περισσότερες..
      Και το Σάββατο αλλά και την Κυριακή ειδικά μαζεύτηκε αρκετός παραπεντόκοσμος, πολλοί πέταξαν και πήραν το βάπτισμα της Πούντας για πρώτη φορά.
      Ραντεβού στην Πούντα το επόμενο ΣΚ..!
      Enjoy..!
      Δείτε όλες τις φωτο...

      Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

      Πτήση μέσα στον Ισθμό - Γνωρίζετε κάτι γι' αυτό..? Μια μικρή έρευνα του Paragliding And Aviation..

      UPDATED: 1/10/2013 
      Από την κ. Christina Kapasaki λάβαμε το παρακάτω σημαντικό μήνυμα μέσω της σχετικής αναδημοσίευσής μας στο fb:
      Και χωρίς άδεια και χωρίς ενημέρωση, απλά έκοψε το αίμα όλων όσων δούλευαν εκεί. Δούλευα στη Διώρυγα από το 1979 έως 2010, την δεκαετία του ΄80 πέρασε κάποιο πολεμικό αεροσκάφος, δεν υπήρχαν οι καινούργιες γέφυρες ακόμα. Τι να πω οι πιλότοι μας είναι Θεοί όμως κάτι τέτοιο μπορεί να έχει τραγικά αποτελέσματα και όχι μόνο για τον πιλότο. Γιαυτό ας είναι στο μέλλον περισσότερο προσεκτικοί στους ηρωισμούς.

      UPDATED: 15/9/2013
      O κακός χαμός έχει γίνει στα σχόλια... (χωρίς να συνυπολογίσουμε και πόσα email έχουμε λάβει στα χρόνια που διαρκεί η έρευνα) αφού σχεδόν από όλες τις γωνιές τις Ελλάδας έρχεται η είδηση ότι ένας γνωστός, ένας συγγενής, ένας συγχωριανός -που τις περισσότερες φορές δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή- είναι ο χειριστής που έχει περάσει μέσα από τον Ισθμό.
      Πιθανόν κάποιο από όλα αυτά να είναι αληθινό, δεν υπάρχει τίποτα το θετικό, το απολύτως επιβεβαιωμένο όμως μέχρι στιγμής. Και το κυριώτερο... αν έχει γίνει στα αλήθεια αυτή η πτήση, έχει γίνει μία και μόνο φορά. Δεν μπορεί να έχει περάσει η μισή Π.Α. από εκεί παιδιά.
       Όμως τελικά σχεδόν παντού στην Ελλάδα υπάρχει ο σχετικός μύθος...Ένας μεγάλος σύγχρονος  Ελληνικός αστικός μύθος!

      Ακολουθεί η Αρχική μας Ανάρτηση

      Αυτή την φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα την βρήκαμε τυχαία στο ίντερνετ και βέβαια πρόκειται για προιόν φωτομοντάζ (πρόκειται για μια από τις εξαιρετικές και ψαρωτικές θα έλεγα δουλειές της e-haf.org - όπως ενημερωνόμαστε σχετικά από τα ίδια τα μέλη της στα σχόλια που ακολουθούν) που απεικονίζει ένα F-4E Phantom II AUP να περνάει κάτω από τις γέφυρες του Ισθμού.

      Ωστόσο οι γνώμες διίστανται για το αν το γεγονός έχει συμβεί ποτέ στην πραγματικότητα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι δεν έχει συμβεί ποτέ, ενώ κάποιοι θυμούνται ότι στην δεκαετία του ΄70 είχε γίνει ντόρος στις εφημερίδες της εποχής για το πέρασμα (μη εγκεκριμένη πτήση) κάτω από τον Ισθμό ενός αεροπλάνου, πιθανώς μιας ''Δασκάλας'' Τ-33 ή ενός F-84. Οι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας λένε μάλιστα ότι ο ιπτάμενος που το επιχείρησε τιμωρήθηκε με στέρηση βαθμού.

      Γνωρίζει κάποιος θετικά μετά από τόσα χρόνια να μας πει αν έχει γίνει, με κάποιες λεπτομέρειες που ίσως συμπλήρωναν το παζλ, ή αν πρόκειται για ''Urban Legend'', έναν ακόμα αστικό μύθο..???

      Το e-mail μας για να μας στείλει κάποιος αν θέλει κάποιο σχετικό υλικό προς δημοσίευση με το όνομά του ή το nickname του είναι drflight2000(at)yahoo.gr
      και φυσικά παρακάτω μπορείτε να αφήσετε ελεύθερα τα σχόλιά σας..!

      UPDATE:20/2/2011
       - Μέχρι στιγμής βγαίνει μια πληροφορία ότι το πέρασμα έγινε και μάλιστα με αεροσκάφος F-104G Starfighter κάπου προς το τέλος της δεκαετίας 1960 με αρχές 1970... από εκεί και μετά οι πληροφορίες δεν συγκλίνουν. Παρακαλούμε όποιον τυχόν γνωρίζει περισσότερα να μας βοηθήσει.


      XAndes, paragliding in Peru..

      flight

      Last year, a paragliding demonstration in Peru during Inkafest helped popularize the sport there. This year, a group of hardcore paragliders will be flying through the Andes in the XAndes race to promote awareness of the equatorial glaciers. The race begins on August 24th, 2010 and will conclude during this year’s Inkafest. The athletes will climb and paraglide a course over 500 kilometers long from Huaraz to Cuzco. During the race they will be collecting photos from their adventures in the XAndes group.
      Photos from Changlama, Richard Pethigal, Tyler Armstrong, and Simon Bedford.
      Δείτε περισσότερες φωτο..

      Ανακατατάξεις στην Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς


      Όπως μας ενημερώνει στην ιστοσελίδα της η Επιτροπή Αλεξιπτώτου Πλαγιάς, παραιτήθηκε το μέλος της Επιτροπής Μαζωνάκης Γιώργος από την Κρήτη και τη θέση του παίρνει το πρώτο κατά σειρά  αναπληρωματικό μέλος που είναι η Ελένη Πελέκη από το Αγρίνιο.
      Να πω μόνο ότι η Ελένη έχει δείξει εξαιρετική δραστηριότητα στα πράγματα της Επιτροπής και του αθλήματος και σαν αναπληρωματικό ακόμα μέλος που ήταν μέχρι τώρα.
      Ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλους!

      Ιnfinity Αstroparty 24 Ιουλίου - στην Απογείωση Πλαταιών

      Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

      Περιμένοντας τη φωτιά...




      Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της εφημερίδας ''Το Βήμα'' στο πάντα ενημερωμένο και φιλικό pa-info.net/fusion/news

      HellasGA Fly In – Mesologgi 2010


      Η Αερολέσχη Μεσολογγίου με την ευκαιρία της 7ης Αεροπορικής Συνάντησης “Fly In” της ομάδας “HellasGA” συνδιοργανώνει μια αεροπορική εκδήλωση για την Γενική Αεροπορία (Γ.Α) 16 έως 18 Ιουλίου 2010 στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου.
      Περίπου 40 Αεροπλάνα και Ελικόπτερα, ιδιωτών αλλά και σχολών εκπαίδευσης πιλότων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως και σε κάθε συνάντηση με τον συντονισμό της HellasGA, θα προσέλθουν στο Μεσολόγγι από την Παρασκευή 16/7 το πρωί και το Σάββατο για μια τριήμερη συνάντηση χειριστών, ιδιοκτητών και φίλων αεροσκαφών Γενικής Αεροπορίας.
      Σκοπός του “Fly In” είναι η προώθηση της Γενικής Αεροπορίας σε κόσμο που δεν έχει έρθει ακόμα σε επαφή μαζί της όπως επίσης και η συνεύρεση των αεροπόρων μελών της ομάδας HellasGA και των φίλων τους.

      R10 Orders Temporarily Suspended.. due to increasing production demands for Deltas

      *Άρθρο της ιστοσελίδας της www.flyozone.com

      In the past 4 months we have sold an unexpectedly high number of Mantra R10s, and the demand is still great. However, this high performance wing is extremely complicated to build and it has taken a significant part of our factory’s capacity to cope with the amount of orders.
      With the arrival of the Delta, demand has again increased a great deal and to help keep up with the orders for this new wing, we have decided to temporarily suspend manufacture of the R10. We wanted to release the Delta much earlier than we did, and because we now want to fill the current Delta orders as fast as possible we will be devoting more of our factory’s capacity to the production of this new wing.
      We’d like to thank all pilots who have ordered a Delta for their patience until now, and we will be keeping our distributors around the world informed with the latest production dates as they change and (hopefully) improve. We hope to have the R10 available again within a couple of months as we bring online more production capacity.
      Cheers from all the Team, and enjoy your flights!

      Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

      To TAF with love!

      Mια πολύ γνωστή φωτογραφία από το παρελθόν των προηγούμενων δεκαετιών..


      Πρόκειται για ένα Ελληνικό Mirage F-1CG φυλακής, φορτωμένο με έναν πύραυλο αερομαχίας AIM - 9P Sidewinder στον πτερυγικό πυλώνα, πιθανότατα σε κάποιο προκεχωρημένο αεροδρόμιο.
      Πάνω στον Sidewinder είναι γραμμένα πολλά συνθήματα αλλά εκείνο που είναι αρκετά ευδιάκριτο και ξεχωρίζει είναι το ''To TAF with love!''..

      Νέο Niviuk Peak 2 (LTF 2-3, EN - D )

      *Newsletter από την Cloudbase

      Παρακάτω οι πρώτες φωτογραφίες από το νέο niviuk Peak 2 (ltf 2-3 )

      6.jpg
      Δείτε περισσότερες φωτό και τεχνικά χαρακτηριστικά..

      Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

      Ένα πανέμορφο νέο Τeam 5 Blue του Στάθη από την Δράμα..!

      Είναι η καινούργια κουκλίστικη πτέρυγα του Στάθη Αιβατζίδη από την Δράμα.
      Νομίζω ότι είναι - για όποιον τα χρώματα έχουν σημασία -  
      πραγματικά μια από τις πιο όμορφες πτέρυγες που έχω δει.
      Είναι το νέο Team 5 Blue κατηγορίας LTF 1/2
      Στάθη καλοπεταχτο πάντα και καλές προσγειώσεις!
      Δείτε περισσότερες φωτό..

      Ήπειρος Air Beach Party 7-8 Αυγούστου στον Βράχο Πρεβέζης

      Το αεραθλητικό σωματείο Ήπειρος σας προσκαλεί στο  air beach party 
      που θα πραγματοποιηθεί στις 6 & 7 Αυγούστου 
      στην παραλία του Βράχου Πρεβέζης.
      Συμμετοχές, πληροφορίες στο 6937471156.
      www.epirus-airsports.gr

      4ο Φεστιβάλ Αλεξιπτώτου Πλαγιάς από την Αερολέσχη Φωκίδας - Νέες Φωτογραφίες + 4 VIDEO


      Απίστευτα περάσαμε στο Παρα-φεστιβάλ της Αερολέσχης Φωκίδας...
      Όποιος δεν ήρθε έχασε!

       Καταπληκτικό κέφι, πτήσεις, γλέντι, τραγούδι, φιλοξενία, μπάνιο,και δώστου πάλι πτήσεις..!
      Αυτά τα δύο (τα τελευταία ντε) δεν έρχονται μόνα, καμιά φορά... ..

      Και φυσικά προσγειώσεις ακριβείας στην Άμφισσα, στην Ιτέα, στον Αγ. Ιωάννη , μετά από πολύ ωραίες πτήσεις στα ελατοδάση της Γκιώνας αλλά και παραλιακές δροσιστικές στην Δεσφίνα, και κάποιες άλλες προσγειώσεις πολύ διαφορετικές από κάθε τι που ίσως γνωρίζατε μέχρι τώρα...!
      Και κάμποσο Ground Handling  που ε.., όπως και να το κάνουμε, δεν είναι και τόσο ..Ground!!
       (Tα σχετικά βιντεάκια είναι στο κάτω μέρος..)
      Απίστευτο υλικό έχουμε φέρει μαζί μας από ένα αξέχαστο διήμερο στην Άμφισσα, στην Ιτέα, στην Αγία Ευθυμία, στην Αερολέσχη της Α.ΦΩ.ΣΤ.ΕΛ...

      Γιάννη είναι 12 το βράδυ Κυριακή τώρα που γράφω και ελπίζω να έχετε γυρίσει από την ''πεντάλεπτη'' βαρκάδα που πήγατε με το φουσκωτό. Ακούραστος είσαι αδερφάκι μου..! Δεν πρόλαβα να σου το πω από κοντά, έπρεπε να φύγω.., ευχαριστούμε βρε φίλε, κι εσένα και τον Αντρέα και όλα τα παιδιά της Λέσχης.
      Περάσαμε φοβερά..!!
      Πετάξαμε σε τόσα διαφορετικά μέρη,
      σε τόσο μικρή απόσταση μεταξύ τους
      και στο ενδιάμεσο κάναμε και τις βουτιές μας
      και βέβαια οι βραδιές ήταν εκπληκτικές..
      Συγχαρητήρια!
      Νομίζω ότι του χρόνου θα αυξηθεί κατακόρυφα η συμμετοχή!

      Σήμερα Δευτέρα μπορείτε να δείτε μια μικρή επιλογή από τις φωτογραφίες
       στην σελίδα που ακολουθεί.

      Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

      Apostolos, ten years old solo paragliding ..

      Η εκπαίδευση και η πρώτη πτήση με αλεξίπτωτο πλαγιάς του Απόστολου Κωστούλα, τον Αύγουστο του 2008, ετών 10.
      Τhe training and first solo flight of paragliding from Apostolos Kostulas at August of 2008, he was 10 years old.
      Σημείωση ιστολογίου: Καταπληκτική η ''αίσθηση'' της πτέρυγας που έχει ο Απόστολος. Συγχαρητήρια στους γονείς του που μπορούν και του προσφέρουν αυτή την εμπειρία σε ένα προστατευμένο ασφαλές περιβάλλον.
      Για τους μη μυημένους στα του αθλήματος, ο πατέρας του Απόστολου, ο Σταύρος Κωστούλας, είναι εκπαιδευτής Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στην Ήπειρο.



      Καλό Σαββατοκύριακο..!
      Τα λέμε από Δευτέρα με πολλές φωτογραφίες από το Παραφεστιβάλ της Αερολέσχης Άμφισσας.

      Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

      Parapente et moto .. Για τους φανατικούς μηχανόβιους!

      Επικίνδυνες καταστάσεις εναέριας κυκλοφορίας Νο 1

      Χωρίς λόγια..
      απλώς παρατηρήστε προσεκτικά τη φωτογραφία:
      click to enlarge
      Ένα F-4E Phantom (μέρος ενός ζευγαριού) περνάει κοντά από ένα Αλεξίπτωτο Πλαγιάς στην περιοχή πτήσεων του Ομπλού, νοτιανατολικά και δίπλα από την Πάτρα.

      Paragliding Over Mosul – Because Iraq Just Isn’t Dangerous Enough Already

      *Άρθρο των New York Times

      Members of the Falcon Aviation Club paragliding near Mosul.Holly Pickett for The New York Times Members of the Falcon Club paragliding near Mosul.
      Visual Diary
      MOSUL, Iraq – The risk-averse will tell you that it takes a special sort of foolishness to jump from a mountain with just a paraglider strapped to your back.
      So what, then, does that make the members of the Falcon Club, an Iraqi group of daredevils who sail through the air above Mosul, which is perhaps Iraq’s most dangerous city?

      Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

      Προσγείωση Αεροπλάνου σε Τροχόσπιτο. Ο μικρότερος διάδρομος στον κόσμο..

      Plane Landing on Motorhome on World's Shortest Runway


      Credits goes to hobbyparapendio.blogspot.com

      Νέες επιτυχίες για τα Boomerang GTO

      *Newsletter απο την Fly & Fun

      Νέες επιτυχίες για τα GTO
      pg20100616-03.jpgΟ πρώτος κύκλος του Βρετανικού Πρωταθλήματος για το 2010 πραγματοποιήθηκε στη Σλοβενία, σε μια μικρή πόλη του Kobarid, στην κοιλάδα Soca κοντά στα Ιταλικά σύνορα. Παρά τον άσχημο καιρό στην αρχή της πτητικής σαιζόν, αυτός τις μέρες του αγώνα ήταν εξαιρετικός αφού πραγματοποιήθηκαν οι 6 από τις 7 αγωνιστικές μέρες..

      Ozone Delta Serial Number 001 video..

      Το Delta της Ozone είναι μία πτέρυγα που ενσωματώνει  στην μεσαία κατηγορία πολλές από τις καινοτομίες του BBHPP και του Mantra R10 και εκπληκτικές αν μη τι αλλο επιδόσεις, και βέβαια αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον σε λίγο καιρό και στην Ελλάδα...



      Το είδαμε στο hobbyparapendio.blogspot.com