Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Τελευταίες 5 Αναρτήσεις Paragliding And Aviation

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τακτικός πιλότος στην Aegean ο Κώστας Μακεδόνας!

Είναι γνωστή στους περισσότερους η αγάπη του τραγουδιστή Κώστα Μακεδόνα για τα αεροπλάνα και την αεροπορία. Λίγοι όμως περίμεναν την ανακοίνωσή του σύμφωνα με την οποία σύντομα αναλαμβάνει καθήκοντα πιλότου στην Aegean Airlines. Άλλωστε διαθέτει τα απαραίτητα πτυχία και τις σχετικές πιστοποιήσεις για το χειρισμό Boeing 737. Ο γνωστός τραγουδιστής έχει υπογράψει συμβόλαιο με την εταιρεία και σύντομα θα ξεκινήσει τις πτήσεις του. Πρόσφατα μέσα από τις σελίδες της 'Real News' έδωσε μερικές επιπλέον πληροφορίες για το νέο του εγχείρημα στα cockpit των αεροπλάνων της Aegean…
Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι τα τελευταία 11 χρόνια είναι εκπαιδευτής και πως από μικρό παιδί ήθελε να γίνει πιλότος. Γιατί όπως σπεύδει να διευκρινίσει «πιλότος γίνεσαι, αεροπόρος γεννιέσαι». Στην Aegean έχει ξεκινήσει κανονικά από τον Ιανουάριο, ενώ αποκαλύπτει ότι παλιότερα για μεγάλο διάστημα είχε εργαστεί σε μια εταιρία που έκανε αεροδιακομιδές ασθενών.
Σε ό,τι αφορά την καριέρα του στο τραγούδι, ο Κώστας Μακεδόνας δηλώνει απερίφραστα ότι δεν έχει τελειώσει. Όπως άλλωστε λέει «θέλω να κάνω λίγα πράγματα και καλά» για να συμπληρώσει ότι «το καλοκαίρι από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο που υπάρχει κύρια αεροπορική δραστηριότητα εκεί υπάρχουν πάρα πολλά ρεπό και άδειες μέσα στις οποίες μπορώ να κάνω κάποιες συναυλίες».
Τον Μάιο του 2008 το ελικόπτερο που επέβαινε ο τραγουδιστής με τον εκπαιδευτή του είχε προσκρούσει σε απόκρημνη πλαγιά της Πάρνηθας με αποτέλεσμα να
τυλιχτεί στις φλόγες. Εκείνο το περιστατικό δεν φαίνεται να τον πτόησε. Ο ίδιος δηλώνει ότι «Το γεγονός ότι βρέθηκα πολύ κοντά στον θάνατο δεν μου άλλαξε τη σκέψη απέναντι στην ζωή, απλά με επιβεβαίωσε. Κατάλαβα ότι θα μπορούσε να μου συμβεί ανά πάσα στιγμή και τελικά το είδα και μπροστά μου. Ο πιο μεγάλος σύμβουλος σε τέτοιες καταστάσεις είναι ένας: το ένστικτο της επιβίωσης».
Και για όσους καχύποπτους πιστεύουν ότι πρόκειται απλά για μια κίνηση εντυπωσιασμού, αρκεί να αναφέρουμε μερικά στοιχεία από το επίσημο site του καλλιτέχνη: Ξεκίνησε να πετάει το 1993 στην Αερολέσχη Θεσσαλονίκης και πήρε ερασιτεχνικό πτυχίο για αεροπλάνα το 1994. Αργότερα (1999) αφού φοίτησε στη σχολή επαγγελματιών πιλότων της Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΣΕΧΟΑ) πήρε πτυχίο επαγγελματία χειριστή αεροπλάνων (CPL), πτυχίο πτήσης δι οργάνων (IFR) και άδεια για πολυκινητήρια αεροπλάνα. Αμέσως μετά εκπαιδεύτηκε σε 2 τύπους μεγάλων αεροπλάνων, το DASH 7 (πενηνταθέσιο turboprop) και στο BOEING 737-300/400/500. Ήταν και είναι επί σειρά ετών μέλος της Εθνικής Ομάδας Αεραθλητών, πήρε και παίρνει μέρος σε δεκάδες αεροπορικούς αγώνες,το 1997 βγήκε πρωταθλητής Ελλάδας και συμμετείχε στους πρώτους παγκόσμιους αεροπορικούς αγώνες που έγιναν το καλοκαίρι του '97 στην ΑΤΤΑΛΕΙΑ της Τουρκίας. Πρόσφατα πήρε και το πτυχίο επαγγελματία χειριστή ελικοπτέρων στους τύπους Robinson R22 και R44.
----------------------------------------
Πηγή: http://www.e-radio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πείτε το εδώ..!: